מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול ראשון כנגד Macrophage Activation Syndrome בחולים עם מחלת סטיל

מקור: FDA

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Emaplaumab, נוגדן המכוון כנגד Interferon-Gamma, לטיפול במקרים של תסמונת Macrophage Activation Syndrome בחולים עם חשד או הוכחה למחלת סטיל.

מדובר בטיפול התרופתי הראשון המאושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי לטיפול בתסמונת MAS בארצות הברית. ההתוויה המאושרת הינה ספציפית למבוגרים וילדים עם התסמונת בנוכחות מחלת סטיל עם תגובה לא-מספקת או אי-סבילות לטיפול בגלוקוקורטיקואידים, או במקרים של הישנות תסמונת MAS.

התכשיר Emaplaumab אושר לראשונה בשנת 2018 לטיפול במבוגרים וילדים עם תסמונת HLH (או Hemophagocytic Lymphohistiocytosis) עם מחלה מתקדמת, חוזרת או עמידה לטיפול, או אי-סבילות טיפול קונבנציונאלי כנגד HLH.

האישור הנוכחי מבוסס על נתונים ממחקר בשלב 2 ובשלב 3, כאשר למעלה ממחצית מהחולים (54%) הדגימו תגובה מלאה לאחר שמונה שבועות ו-82% השיגו הפוגה קלינית בתסמונת MAS לאחר שמונה שבועות.

המומחים מסבירים כי Emaplaumab מהווה את הטיפול הראשון המאושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי לטיפול ב-MAS ומספק אפשרות טיפול חליפית לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה.

הטיפול ב- Emaplaumab ניתן כיעורי תוך-ורידי וזמין בתמיסות בריכוז 5 מ”ג/מ”ל ו-25 מ”ג/מ”ל. כאשר שימש לטיפול בהתוויה החדשה, תופעות הלוואי הנפוצות ביותר כללו זיהומים נגיפיים, דוגמת זיהום או רה-אקטיבציה של CMV, או פריחה עורית. בחולים המטופלים ב- Emaplaumab אין לתת חיסון חי או חי-מוחלש ועל הרופאים המטפלים לשקול טיפול למניעת הרפס זוסטר, PCP וזיהומים פטרייתיים.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן