ההשפעה של תוספי ויטמין D על תוצאות הטיפול בחולים עם שחפת ריאתית (BMC Pulm Med)

במאמר שפורסם בכתב העת BMC Pulmonary Medicine מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי יש לשקול מתן תוספי ויטמין D כחלק ממכלול הטיפול בחולים עם שחפת ריאתית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ויטמין D מעורב תגובת מערכת החיסון כנגד Mycobacterium Tuberculosis. עם זאת, התועלת של תוספי ויטמין D על תוצאות הטיפול בחולים עם שחפת ריאתית עדיין שנויה במחלוקת. במחקר הנוכחי הם ביקשו להבין טוב יותר את הבטיחות והיעילות של תוספי ויטמין D בטיפול בחולים עם שחפת ריאתית.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי Medline, Embase, Cochrane Central Register of Controlled Trials, Web of Science לזיהוי מחקרים אקראיים-מבוקרים, כפלי-סמיות, להערכת תוספי ויטמין D בחולים עם שחפת ריאתית, אשר דיווחו על תוצאות תרבית כיח, תגובה קלינית לטיפול, אירועים חריגים, או תמותה, ופורסמו עד נובמבר 2017.

מהנתונים עולה כי 1,787 חולים עם שחפת ריאתית פעילה שקיבלו טיפול בתוספי ויטמין D, ביחד עם משטר טיפול סטנדרטי כנגד שחפת, נכללו בשמונה מחקרים עם מינונים שונים של ויטמין D, בטווח שנע בין 1,000 יחידות ביום ועד 600,000 יחידות בחודש, במרווחים שונים.

מניתוח הנתונים עלה כי תוספי ויטמין D לוו בעליה בשיעורי תגובה של משטח כי ותרבית כיח (יחס סיכויים של 1.21 ויחס סיכויים של 1.22, בהתאמה), אך לא הביאו לשיפור בזמן עד לתגובת משטח או תרבית כיח. בניתוח משני, ויטמין D הביא לשיפור רמות ויטמין D, ריכוז סידן וספירת לימפוציטים וצילום חזה, אך ללא השפעה על אירועים חריגים, תמותה או מדדים אחרים, בהם מדד מסת גוף, היקף ממוצע של אמצע הזרוע, עליה במשקל, CRP, שקיעת דם ותאי דם אחרים).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ניתן לשקול מתן תוספי ויטמין D כחלק מטיפול משולב בחולים עם שחפת ריאתית.

BMC Pulm Med. 2018;18(108) 

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שימוש באלגוריתמים לניהול חום בילודים לפי משך מחלת החום (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/06/2024

ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר, שפורסם לאחרונה בעיתון PEDIATRICS והעריך את יעילות השימוש במרקרים דלקתיים [C-Reactive Protein (CRP), Absolute Neutrophile Count (ANC), Procalcitonin (PTC)] בניהול מקרי חום קצר משך (קטן משעתיים) בילודים מתחת לגיל שלושה חודשים, על מנת לאתר מחלה חיידקית (בדם או בנוזל השדרה).

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן