בהנחיות חדשות שמפרסם אירגון הבריאות העולמי (WHO) ממליץ האירגון על צריכה יומית מוגבלת של נתרן ועל צריכה יומית מעל סף מינימום של אשלגן הן במבוגרים והן בילדים, וזאת במטרה להפחית את הסיכון לשבץ ומחלות קרדיווסקולריות הנובע מרמות לחץ דם מוגברות.
ע”פ נייר העמדה של ה-WHO מרבית האוכלוסיה בעולם צורכת מעט מהמנה היומית המומלצת של אשלגן והרבה מעל הרמה המקסימלית המומלצת של נתרן.
ההמלצות הן לרמה יומית של מלח מתחת ל-2 ג’ נתרן , או 5 ג’ של מלח, וצריכה של לפחות 3,510 מ”ג של אשלגן ממזון.
בשני המקרים, יש להתאים ההממלצות לילדים באופן יחסי בהתבסס על רמות צריכת הקלוריות הנדרשת.
בהודעה לעתונות מטעם ה-WHO נאמר ש”אמצעים להפחתת רמות נתרן והעלאת צריכת אשלגן המיועדים להביא להפחתת הסיכון הקרדיווסקולרי של האוכלוסיה עם יל”ד ומחלות לב עשויים לכלול פירוט תזונתי על גבי מזונות ומוצרי מזון, חינוך הצרכנים, עדכון המלצות תזונתיות, ומגעים עם תעשיית המזון להפחתת כמות המלח במוצרי מזון תעשייתיים.”
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!