ילדים אשר סובלים ממיגרנה נמצאים בסיכון ממשי לפתח אפילפסיה (Annals of Neurology)

קשר אפשרי בין מיגרנה לאפילפסיה זוהה לא מכבר, אך לא ברור עדיין מהו דיוקו.

פירסומי המחקר הנ”ל , שנערך בניו-יורק, מראים שישנה קירבה חזקה בין שתי התופעות, אולם רק במקרים של מיגרנה מלווה באאורה (סוג זה מתרחש רק ב- 30% ממקרי המיגרנה).

צוות החוקרים מציין שמבחנים אפידמיולוגים מוכיחים שהסיכון למיגרנה במבוגרים הסובלים גם מאפילפסיה הוא כפול מאלה שאינם. לכן, הניחו באופן היפותטי בצוות שמיגרנה בילדים יכולה להוות גורם סיכון להתקף אפילפסיה.

ע”מ לבדוק הנחה זו בוצע מחקר שהקיף 94 ילדים בגילאי 9 עד 15 בעלי היסטוריה של אפילפסיה. כקבוצת ביקורת שימשו 188 ילדים.

החוקרים השתמשו בראיונות כדי להעריך את התסמינים לכאבי ראש בנבדקים בהשוואה לנתונים ידועים בעמותה העולמית לכאבי ראש.

התוצאות הראו שלילדים הסובלים ממיגרנה יש סיכוי גבוה יותר לפתח אפילפסיה, אולם לא נראה היה סיכון מוגבר במיקרים של מיגרנות ללא אאורה.

ממצאים אלה, טוענים החוקרים, מחזקים את התאוריה שמיגרנה עם אאורה ומיגרנה ללא אאורה הינן 2 הפרעות שונות.

לסיכום, ישנה האפשרות שמיגרנה עם אאורה היא הגורמת לאפילפסיה בילדים. הנחה זו מתקבלת על הדעת שכן פגיעה ווסקולרית הגורמת למיגרנה יכולה לזרז פגיעה מוחית.

אפשרות אחרת הינה שלמיגרנה המלווה בתופעת ההאאורה ולאפילפסיה יש מכניזם יסודי משותף. 

לדיווח במדסקייפ

Ann Neurol. 2006;59:210-213

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

התקפים אפילפטיים ואפילפסיה בחולים עם מלפורמציה קברנוזית מוחית (CCM) שלא טופלו

התקפים אפילפטיים ואפילפסיה בחולים עם מלפורמציה קברנוזית מוחית (CCM) שלא טופלו

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|18/02/2026

המחקר בחן את שיעור ההתקפים האפילפטיים והסיכון להתפתחות אפילפסיה בקרב חולים עם CCM ( מלפורמציה קברנוזית מוחית) שלא עברו שום טיפול במום עצמו, וכן ביקש לזהות גורמי סיכון להופעת התקפים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן