Viral Infections

התועלת של טיפול מוקדם כנגד נגיף HIV (מתוך JAMA Intern Med)

התחלת טיפול אנטי-רטרוויראלי בתוך 12 חודשים מהמועד המשוער של הופעת נוגדנים כנגד נגיף HIV עשוי לסייע בהעלאת ספירת תאי CD4+ לערכים התקינים בשכיחות גבוהה יותר של מטופלים, בהשוואה להתחלת טיפול אנטי-רטרוויראלי על-בסיס ספירת תאי T בלבד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש נובמבר בכתב העת JAMA Internal Medicine.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 1,119 חולים עם זיהום בנגיף HIV-1 ממחקר NHS (Natural History Study), מדגם גדול של מטופלים עם מועד משוער של הופעת הנוגדנים כנגד הנגיף. מרבית המשתתפים במחקר היו גברים (95.3%), עם חציון גיל של 31 שנים בעת התחלת הטיפול האנטי-רטרוויראלי.

החוקרים הגדירו ספירה תקינה של תאי CD4+ במבוגרים שלא נגועים בנגיף HIV על-בסיס נתונים משלושה מקורות, כולל US National Health and Examination Survey; מדידות מאוניברסיטת קליפורניה ועדכון של סקירת הספרות שלהם.

חציון ספירת תאי CD4+ בקבוצת הנבדקים ללא זיהום בנגיף HIV נע הין 904 ל-988 תאים למיקרוליטר.

בקרב המשתתפים במדגם NHS, 26.1% מהמטופלים החלו בטיפול אנטי-רטרוויראלי בתוך 12 חודשים מתאריך הופעת הנוגדנים בדם ו-57.6% החלו בטיפול בתוך 12 חודשים מהגיוס למחקר.

בסיכומו של דבר, 30.9% מהמשתתפים הגיעו לרמות CD4 תקינות, עם סיכוי גבוה יותר באלו שהחלו בטיפול אנטי-רטרוויראלי בשלב מוקדם יותר. באופן ספציפי, מבין המשתתפים שהחלו בטיפול אנטי-רטרוויראלי בתוך 12 חודשים מהמועד המשוער להופעת הנוגדנים בדם, ב-38.4% תועדה רמה תקינה של תאי CD4+ (900 תאים למיקרוליטר ומעלה) בהשוואה ל-28.3% מאלו שהחלו בטיפול אנטי-רטרוויראלי לאחר מעל 12 חודשים מהמועד המשוער להופעת הנוגדנים כנגד הנגיף (p=0.001).

בנוסף, במשתתפים עם ספירת תאי CD4 של 500 תאים למיקרוליטר ומעלה בתחילת המחקר או בעת התחלת טיפול אנטי-רטרוויראלי תועדה עליה משמעותית בשיעורי התנרמלות תאי CD4, בהשוואה למשתתפים אחרים עם ספירה נמוכה בתחילת המחקר או בעת התחלת טיפול אנטי-רטרוויראלי שהחלו בטיפול אנטי-רטרוויראלי עם ספירת תאים נמוכה יותר.

טיפול אנטי-רטרוויראלי מוקדם יות לווה בתוצאות קליניות טובות יותר. במשתתפים שהחלו בטיפול אנטי-רטרוויראלי בתוך 12 חודשים מהמועד המשוער להופעת הנוגדנים כנגד נגיף HIV הסיכון ל-AIDS היה נמוך כמעט ב-50%, בהשוואה לאלו שהחלו בטיפול אנטי-רטרוויראלי בשלב מאוחר יותר (7.8% לעומת 15.3%, p=0.002).

באופן כללי, החוקרים כותבים כי התועלת של הטיפול התווספה לתועלת של התחלת טיפול בתוף 12 חודשים מהמועד המשוער להופעת נוגדנים כנגד נגיף HIV ובזמן שספירת תאי CD4 נותרה גבוהה. בקרב משתתפים עם ספירת תאי CD4 בתחילת המחקר נמוכה מ-500 תאים למיקרוליטר, טיפול אנטי-רטרוויראלי מוקדם לא ביא לשיפור משמעותי בשיעורי התנרמלות תאי CD4, אך חל שיפור בקרב משתתפים עם ספירת תאי CD4 של 500 תאים למיקרוליטר ומעלה בתחילת המחקר.

JAMA Intern Med. Published online November 24, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה