Viral Infections

אין מקום לבהלה בעקבות סימנים להתפתחות עמידות כנגד Tamiflu

בהמשך לידיעה שפירסמנו אתמול, לחץ כאן לידיעה

לדברי בכיר בארגון הבריאות העולמי (WHO), סימנים להתפתחות עמידות, של זן H5N1 של וירוס שפעת העופות, כנגד תרופת הבחירה, Tamiflu, בחלק מהמטופלים, אינה צריכה לגרום לבהלה.

עובדה זו רק מדגישה את הצורך בידע נוסף, מה שבאמת חשוב להבין הוא אם אופן השימוש בתרופה מוביל להתפתחות העמידות.

ביום חמישי האחרון אושרו עוד 2 מקרי מוות באינדונזיה, בעקבות שפעת העופות, שהביאו את שיעורי התמותה באסיה ל-73 מקרים.

מומחים חוששים כי הוירוס יעבור מוטאציה לזן שיוכל לעבור מאדם לאדם, במקום מעוף לאדם, וכי מוטאציה שכזו תביא לפנדמיה שתהרוג מיליונים.

לדברי הכותבים, לא ניתן היה למנוע כליל התפתחות עמידות, ו-Tamiflu עדיין הינה התרופה הטובה ביותר. בכל שימוש בתרופה, מכל סוג שהו, אנטי-ויראלית או אנטיביוטיקה, צפוי שתתפתח עמידות כלשהי. זיהוי עמידות כלשהי אינה מפתיעה ואינה מהווה מקור לבהלה.

אולם, דרוש מחקר נוסף כדי לזהות את המינון האופטימלי ואת משך הטיפול באנשים שנדבקו בוירוס הקטלני, על-מנת לצמצם את סיכויי התפשטות העמידות.

מממצאים שפורסמו ב-NEJM עולה כי 4 מ-8 מטופלים נגד שפעת עופות בוייטנאם, נפטרו למרות השימוש בתרופה.

מהמחקר עולה כי מבדיקות עולה כי בשני נבדקים, הוירוס פיתח עמידות ל-Tamiflu, שפותחה ע”י Roche, חברת תרופה שוייצרית. בשני המקרים האחרים, כנראה שהחלו בטיפול מאוחר מדי.

לדברי אחד החוקרים, עדיין מומלץ להשתמש ב-Tamiflu כנגד שפעת העופות מוקדם כל הניתוח ובמינון גבוה, מאחר שאין עדיין טיפול טוב יותר. דרוש מחקר מעמיק יותר בכדי לקבוע את יעילות Tamiflu כנגד וירוס H5N1.

שר הבריאות בוייטנאם העלה את משך הטיפול ב-Tamiflu מ-5 ל-7 ימים. מרבית מטופלי Tamiflu שנפטרו, נטלו את התרופה מאוחר מדי והזיהום היה חמור מדי.

לדברי מומחה מ-WHO, נטילת מינונים קטנים מדי, או לתקופה קצרה מדי, עלולה לתרום להתפתחות העמידות, הוא הוסיף כי המחקר הוייטנאמי היה קטן מאוד.

חייבים לעקוב אחר המצב כדי לבחון את העמידות הופכת לבעיה גדולה יותר.

Tamiflu, השייך לקבוצת תרופות המעכבות את פעילות Neuraminidase, נותרה בחירה מצויינת, מבין האופציות המעטות נגד הוירוס.

Zanamivir (Relenza), שפותחה ע”י GlaxoSmithKline ו-Biota, היא אלטנרטיבה ל-Tamiflu, ופועלת נגד וירוס Tamiflu עמיד. אולם, חייבים ליטול Relenza בשאיפה, ולכן היא בעייתית במקרים של הפרעות נשימה, דוגמאת אסטמה.

ב-Glaxo מקווים לפתח בסופו של דבר צורה של התרופה הניתנת בזריקה, בכדי להתגבר על המגבלה, אך דובר של החברה בלונדון ציין כי אין הרבה סיכוי שהתרופה תהיה מוכנה בשנתיים הקרובות.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה