Vascular Surgery

התועלת של מערכת חדשה להסרת קרישי דם בטיפול בשבץ מוחי (International Stroke Conference)

מתוצאות מחקר SWIFT (Solitaire With the Intention for Thrombectomy) שהוצגו בכנס International Stroke Conference לשנת 2012 עולה כי מערכת Solitaire Flow Restoration נמצאה יעילה יותר ממערכת Merci Retrieval System, המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי, בטיפול באיסכמיה מוחית חדה.

החוקרים כותבים כי למרות שמדובר במחקר העדר-נחיתות, המערכת הניסיונית הדגימה עדיפות במספר תוצאות. עם תוצאות אלו יש לראשונה עדויות לרה-קנליזציה מוחית יעילה מאוד בטיפול בחולים עם שבץ מוחי איסכמי. לשם השוואה, מתן TPA (Tissue Plasminogen Activator) מביא לפתיחה חלקית של עורקים ב-40% מהמקרים ולפתיחה מלאה ב-5% מהמקרים. מערכת זו הביאה לפתיחה מלאה של העורקים ב-60% מהמקרים. מדובר בשינוי דרמטי.

מדובר במערכת שנועדה להביא להשבה מהירה של זרימת הדם (Stent Retriever) במקרים של איסכמיה מוחית חדה, וכבר אושרה לשימוש באירופה. מודלים פרה-קליניים וסדרות פתוחות הוכיחו כי למערכת שיעורים גבוהים של רה-קנליזציה.

מחקר SWIFT היה המחקר הראשון בארצות הברית שערך השוואה בין מערכת Solitaire ומערכת Merci. מטרתו הייתה להוכיח כי מערכת SWIFT אינה נחותה מהמערכת המאושרת לשימוש, וכי הינה בטוחה ויעילה בטיפול בחולים עם שבץ איסכמי הנדרשים להסרה מכאנית של קריש הדם.

המחקר האקראי-מבוקר כלל משתתפים בגילאי 22-85 שנים, עם מדד NIHSS (National Institute of  Health Stroke Scale) בטווח של 8-29 נקודות, שהתקבלו בתוך שמונה שעות מהופעת התסמינים, ולא התאימו או נכשלו בטיפול ב-tPA.

היעד העיקרי של המחקר היה זרימה של 2-3 לפי מדד TIMI (Thrombolysis in Myocardial Infarction) בכל כלי הדם המטופלים, ללא דימום תוך-מוחי תסמיני, לאחר עד שלושה ניסיונות להעברת ההתקן.

המחקר הופסק מוקדם לאור הממצאים הבולטים, כאשר הוחלט על הפסקת המחקר כמעט שנה טרם מועד הסיום המתוכנן, לאור תוצאות טובות יותר עם המכשיר החדש.

מדגם המחקר כלל 144 חולים מ-18 מרכזים ברחבי ארצות הברית. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול במערכת Solitaire (58 חולים) או Merci (55 חולים). שתי הקבוצות היו דומות בגיל, מדד NIHSS לפני הטיפול, מועד התחלת הטיפול ו-13 נתונים דמוגרפים ורפואיים אחרים, אך שונים בהיסטוריה של פרפור פרוזדורים (45% מכלל החולים בקבוצת הטיפול במערכת Solitaire לעומת 67% מהמטופלים במערכת Merci).

היעד העיקרי רה-קנליזציה מוצלחת ללא דימום תוך-גולגולתי תסמיני היה נפוץ יותר בקבוצת הטיפול ב-Solitaire – 60.7% לעומת 24.1%, p<0.0001 להגדרת העדר-נחיתות, על-פי תוצאות מעבדתיות ו-83.3% לעומת 48.1%, בהתאמה, על-פי הערכת אחד החוקרים.

בעקבות ההבדל המובהק סטטיסטית להעדר-נחיתות, החוקרים ערכו ניתוח של הממצאים ומצאו גם הבדל מובהק סטטיסטית שהעיד על יתרון משמעותי ל-Soitaire על פני Merci בפתיחה מחדש של עורקים ללא התפתחות דימום תוך-גולגולתי תסמיני.

לאחר תשעים ימים, שיעור הסיבוכים, כולל דימום תוך-גולגולתי, היה דומה בשתי הקבוצות.

המערכת החדשה הביאה לתוצאות טובות יותר גם לפי מדדים אחרים, כולל שיעורי תמותה נמוכים יותר לאחר שלושה חודשים (17.2% לעומת 38.2%, p=0.02), דימום תוך-גולגולתי תסמיני (1.7% לעומת 10.9%, p<0.0001) ותפקוד מנטאלי/מוטורי טוב לאחר 90 ימים (58.2% לעומת 33.3%, p=0.0001).

למערכת החדשה גם שיעורי הצלחה גבוהים יותר בפתיחת כלי הדם בניסיון הראשון, והצורך בטיפולי הצלה היה קטן יותר.

International Stroke Conference (ISC) 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היסטוריה של מיגרנה אינה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון בנשים (Neurology)

    היסטוריה של מיגרנה אינה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון בנשים (Neurology)

    היסטוריה של מיגרנה אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלת פרקינסון בנשים, ללא תלות בתדירות כאבי ראש או סוג המיגרנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 39,312 נשים ממקצועות הבריאות בגילאי 45 שנים ומעלה, ללא היסטוריה של מחלת פרקינסון, שלקחו חלק במחקר Women’s Health Study בין 1992 ועד 1995 […]

  • וריאנטים גנטיים בחולי פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעבר (Brain)

    וריאנטים גנטיים בחולי פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעבר (Brain)

    וריאנטים גנטיים הקשורים עם מחלת פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעברו ומתוארים ב-13% מהחולים במחלה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Brain. ממצאי המחקר מדגישים את חשיבות בדיקות גנטיות וייעוץ לחולים עם מחלת פרקינסון. המדגם כלל משתתפים שלקחו חלק במחקר PD GENEration, מחקר רב-מרכזי, תצפיתי וקליני המציע בדיקות גנטיות וייעוץ גנטי לחולים עם מחלת […]

  • אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה תלוי-גיל ונוירופתיה היקפית בקשישים מקצרת את תוחלת החיים הן באופן ישיר והן באופן עקיף דרך השפעה על שיווי משקל ויציבות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 793 קשישים ממרפאות ראשוניות שלקחו חלק במחקרי OKLAHOMA Studies בשנת 1999. המשתתפים השלימו […]

  • האם חיסון כנגד COVID מעלה את הסיכון להתלקחות טרשת נפוצה? (Neurology)

    האם חיסון כנגד COVID מעלה את הסיכון להתלקחות טרשת נפוצה? (Neurology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology עולה כי חיסון כנגד COVID-19 אינו מלווה בעליה בסיכון להתלקחות טרשת נפוצה. עם זאת, תוארה עליה קטנה בסיכון להתלקחות לאחר קבלת מנת דחף כנגד COVID-19 באלו עם טרשת נפוצה פעילה. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי שהתבסס על נתונים ממאגר French National Health Data System וזיהו 124,545 חולים עם טרשת נפוצה, […]

  • טיפול ב-Ofatumumab טוב יותר מ-Teriflunomide לטיפול בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית באוכלוסיות שונות (Neurology)

    טיפול ב-Ofatumumab טוב יותר מ-Teriflunomide לטיפול בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית באוכלוסיות שונות (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הנוגדן החד-שבטי Ofatumumab (קיסימפטה) יעיל יותר מהתכשיר האימונו-מודולטורי  Teriflunomide(אובג’יו) בהשגת הפוגה בחולים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית, באוכלוסיות מרקע אתני שונה. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של מחקר ASCLEPIOS I ו-ASCLEPIOS II להשוואת היעילות והבטיחות של Teriflunomide לעומת Ofatumumab בחולים עם טרשת נפוצה […]

  • האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    מתן מורפין תוך-תקאלי במהלך ניתוח או לידה מלווה בעליה משמעותית בסיכון לבחילות והקאות לאחר-ניתוח, גרד ואצירת שתן, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Anaesthesia. החוקרים בחנו את הנתונים מ-168 מחקרים שכללו 9,917 משתתפים שעברו ניתוחים שונים או לידה תחת הרדמה כללית או ספינאלית. הם ערכו השוואה בין חולים שקיבלו מורפין […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה