Vascular Surgery

השוואה בין תומכן מצופה סירולימוס ובין תומכן מתכת ערום לטיפול בנגעים בעורקים אינפרופופליטאליים (European Heart Journal)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal עולה כי לתומכנים מצופי סירולימוס תוצאות טובות יותר מתומכני מתכת ערומים, בטיפול בנגעים פוקאלים בעורק אינפרופופליטאלי.

מדיווחים מוקדמים עולה כי תומכנים מצופי סירולימוס מפחיתים את הסיכון להיצרות חוזרת לאחר רה-וסקולריזציה מילעורית של עורק אינפרופופליטאלי. כעת ערכו החוקרים מחקר פרוספקטיבי, אקראי, רב-מרכזי, כפל-סמיות, בו נערכה השוואה בין תומכן מצופה סירולימוס ובין תומכן מתכת ערום מצופה פלסבו, בחולים עם צליעה לסירוגין או איסכמיה קריטית של הגפה, עם נגע חדש בעורק אינפרופופליטאלי.

מדגם המחקר כלל 161 משתתפים, עם אורך נגע ממוצע של 31 מ”מ. יעד הסיום העיקרי של המחקר היה שיעורי הפטנטיות לאחר שנה אחת, שהוגדרה בנוכחות העדר היצרות חוזרת בתומכן (היצרות של 50% ומעלה מחלל העורק), על-בסיס בדיקת אולטרה-סאונד דופלקס או אנגיוגרפיה. יעדי סיום משניים כללו את שיעורי הפטנטיות של כלי הדם לאחר שישה חודשים ושינויים בסיווג Rutherford-Becker לאחר שנה אחת.

במהלך תקופת המחקר נרשמו 25 מקרי תמותה (15.5%). 125 חולים הגיעו לביקורת לאחר שנה אחת. שיעורי הפטנטיות לאחר שנה אחת היו גבוהים יותר משמעותית בקבוצת המטופלים בתומכנים מצופי סירולימוס (80.6%), בהשוואה למטופלים בתומכני מתכת ערומים (55.6%, p=0.004), ושיעורי הפטנטיות המשנית לאחר שנה אחת עמדו על 91.9% ו-71.4% (p=0.005), בהתאמה.

חציון השינוי בסיווג Rutherford-Becker לאחר שנה אחת עמד על 2- (3- עד 1-) בקבוצת המטופלים בתומכנים מצופי סירולימוס, בהשוואה ל-1- (2- עד 0) בקבוצת המטופלים בתומכני מתכת ערומים, בהתאמה (p=0.004).

החוקרים מסכמים וכותבים כי הנתונים מעידים על שיפור משמעותי בשיעורי הפטנטיות של נגעים פוקאליים בעורקי אינפרופופליטאלי עם תומכנים מצופי סירולימוס, בהשוואה לתומכני מתכת ערומים. במקביל לתוצאות הטכניות, השינוי בסיווג Rutherford-Becker העיד על יתרון משמעותי לתומכנים מצופי סירולימוס.

European Heart Journal. 2011;32(18):2274-2281

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    מתן Naloxone ע”י צוותי רפואה דחופה מלווה בשיעורים גבוהים יותר של חזרת דופק ספונטאני והישרדות עד לשחרור מבית חולים של חולים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 8,195 מבוגרים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים אשר טופלו ע”י צוותי […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה