מאיר זכה ללב חדש- לאחר שבעה חודשי אשפוז בטיפול נמרץ לב

השתלת הלב בוצעה בבי”ח בילינסון

התרגשות גדולה אחזה בצוות יחידת טיפול נמרץ לב קרדיולוגי, שליווה את מאיר להשתלת הלב המיוחלת לאחר שבעה חודשי אישפוז ביחידה.

הרגע הנכסף, לו ציפה מאיר במהלך אישפוזו הארוך הגיע סוף סוף.

מאיר שגיא (51) תושב פרדס- חנה כרכור סבל מאי ספיקת לב קשה ואושפז ביוני האחרון ביחידה לטיפול נמרץ לב שבמערך הקרדיולוגי שבניהולו של פרופ’ אלכסנדר בטלר.

מצבו של מאיר, ששובץ ברשימת הממתינים להשתלת לב מקיץ 2002, הדרדר ובחודשים האחרונים הוא נזקק לטיפול תרופתי והשגחה רפואית צמודה שחייבו אישפוז. מאיר סבל מתשישות קיצונית, חוסר יכולת לבצע פעולות הכרוכות במאמץ קל ביותר וטופל במינונים משתנים של תרופות תוך ורידיות לשם שמירה על מצב תפקוד סביר של כל מערכות הגוף.

בימים האחרונים, חלה החמרה נוספת במצבו של מאיר.

הפעם, לאחר מספר פעמים בו הוכן להשתלות לב שבוטלו ברגע האחרון עקב בעיות שונות, זכה לעבור בהצלחה את השתלת הלב. מיד לאחר שנגמל מהמנשם אמר מאיר: “לרגע לא איבדתי את האמונה שהרגע הזה יגיע”.

ד”ר טוביה בן גל, מנהל היחידה לאי ספיקת לב בבילינסון שמלווה את מאיר במהלך השנים האחרונות: “מדובר במצב מיוחד של חולה שנאלץ להתאשפז ביחידה לטיפול נמרץ לב למשך זמן ממושך במיוחד עד להשתלה, עקב המחסור החמור באיברים. למרות זאת, בכל תקופת אישפוזו שמר מאיר על מצב רוח חיובי וגישה אופטימית ולא הפסיק לקוות להשתלת הלב. כשהודעתי למאיר על ההשתלה הנוכחית הוא אמר לי כי הפעם יש לו תחושה שזה יקרה וההשתלה תעבור בהצלחה”.

ההשתלה בוצעה ע”י ד”ר גידי סהר, מנהל יחידת השתלות לב וד”ר אלון שטמלר ממחלקת ניתוחי חזה ולב שבניהולו של פרופ’ ברנרדו וידנה.

מרדימים: ד”ר מיכאל פלד וד”ר גולדשטאוב ולרי.

מאיר מתאושש כעת ביחידה לטיפול נמרץ לב חזה כשהוא בתחילתם של חיים חדשים.

בסמוך למיטתו של מאיר, מתאושש מושתל הריאה בן ה- 20 מההשתלה שעבר ביום שישי האחרון. המושתל עבר לפני כ- 5 שנים השתלת לב ריאה עקב יתר לחץ דם ריאתי. מאחר וליבו מתפקד היטב אך תפקוד ריאותיו לקוי, נאלץ לעבור השתלה שנייה.

ד”ר גידי סהר: “לראשונה בישראל בצענו השתלת ריאה חוזרת לאחר השתלת לב-ריאות. מדובר בתהליך מורכב וקשה שעבר בהצלחה.”

לפרטים נוספים: ורד קויטל , 9377215/9 -03

דוברת

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

מקור: aua journals
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|27/09/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הבטיחות ואת היעילות של שימוש באדי מים לצורך אבלציה של רקמת ערמונית בקרב גברים עם סרטן ערמונית מקומי (PCa) בדרגת סיכון בינוני במעקב של 12 חודשים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/09/2026

הטיפול בשבץ איסכמי עם ליבת שבץ גדולה (Large Ischemic Core) מעורר דיון רב בשנים האחרונות. המחקר בחן כיצד נוכחות של “אי התאמה” (Mismatch) – כלומר פער בין אזור המוח שכבר ניזוק באופן בלתי הפיך לבין אזור המוח שעדיין ניתן להצלה (Penumbra) – משפיעה על סיכויי ההחלמה של המטופל לאחר צנתור מוח, והאם חשיבות הפער הזה משתנה ככל שחולף הזמן מתחילת התסמינים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן