עדויות חדשות מצביעות על נוכחות נגיפי SARS-CoV-2 בזרע (JAMA Netw Open)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי נגיף SARS-CoV-2 עשוי להופיע בזרע של חולים עם הזיהום הנגיפי, הן באלו עם מחלה חדה ואלו בשלב החלמה.

החוקרים החלו במחקר התצפיתי לאחר שמצאו כי יש מעט מאוד עדויות אודות נגיפי SARS-CoV-2 בזרע. הנגיף זוהה כבר קודם לכן בצואה, בדרכי העיכול, בדגימות רוק ושתן. לאור זאת, הם זיהו גברים עם אבחנה מעבדתית מוכחת של COVID-19 בגילאי 15 שנים ומעלה. מבין 50 גברים שזוהו, 38 גברים סיפקו דגימת זרע, מהם 38 החלימו מהזיהום הנגיפי (60.5%) ו-15 משתתפים (39.5%) היו בשלב החד של הזיהום.

מהערכת תוצאות דגימות הזרע עלה כי ב-6 משתתפים (15.8%) הייתה עדות לנגיף, כולל 4 מבין 15 חולים (26.7%) שהיו בשלב חד של הזיהום ו-2 מבין 23 משתתפים (8.7%) בשלב החלמה. עם זאת, לא תועדו הבדלים משמעותיים בין אלו עם עדות לנגיף ואלו ללא עדות לנגיף בדגימת הזרע מבחינת הגיל, היסטוריה של מחלה בדרכי מין ושתן, מספר ימים שחלפו מאז האשפוז, או מספר הימים מאז ההחלמה הקלינית.

לדברי החוקרים, הימנעות ממגע עם רוק או דם של חולה בנגיף עשויים שלא להספיק, מאחר והעובדה כי הנגיף שרד גם בזרע של אלו שהחלימו מהמחלה הזיהומית מעיד כי סביר כי הנגיף עשוי להדביק אחרים. הם מאמינים כי ממצאי המחקר עשויים לסייע בהבנה טובה יותר של הזיהום הנגיפי ודרכי מניעת ובקרת הזיהום.

JAMA Netw Open. Published online May 7, 2020

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

מקור: Age & Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|11/05/2026

מחקר חדש שפורסם ב־Age and Ageing בחן את השפעת עומסי החום על תמותת דיירי בתי אבות באנגליה ואת האפשרות להשתמש בדירוגי ה־Care Quality Commission (CQC) ככלי לזיהוי מוסדות המצויים בסיכון מוגבר לנזקי חום

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן