Urinary Tract Infections

הפרעות שינה עקב עבודת משמרות מובילות לעליה משמעותית בהפרעות בדרכי שתן והפרעות פוריות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AUA)

הפרעות בשינה ובשעון הביולוגי משנית לעבודת משמרות תורמות לעליה משמעותית בתסמינים בדרכי השתן והפרעות פוריות, כך עולה מתוצאות שלושה מחקרים שנערכו ביוסטון, והוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Urological Association.

במחקר הראשון קבעו החוקרים את ההשפעות של איכות שינה ירודה ועבודת משמרות על תסמינים בדרכי שתן תחתונות. לצורך כך הם בחנו באופן רטרוספקטיבי את הרשומות הרפואיות של גברים שטופלו במרפאה בין 2014-2016.

כל הגברים השלימו את מדד IPSS (International Prostate Symptom Score) להערכת תסמינים בדרכי שתן תחתונות, השלימו שאלונים להערכת לוח עבודה והפרעות שינה וכן נלקחו דגימות דם.

מבין 2,487 המשתתפים, 766 (30.8%) דיווחו על עבודה במשמרות לא-סטנדרטיות במהלך החודש האחרון, מבין אלו, 36.8% הוגדרו כבעלי סיכון גבוה להפרעות שינה.

מדד IPSS הממוצע היה גבוה יותר באלו שעבדו במשמרות עם הפרעות שינה, בהשוואה לאלו שעבדו במשמרות ללא הפרעות שינה ואלו שעבדו במהלך שעות היום (7.77 לעומת 5.37 לעומת 6.84). מדדי IPSS היו נמוכים ב-3.1 נקודות בעובדי משמרות עם הפרעות שינה, בהשוואה לעובדי משמרות ללא הפרעות שינה, לאחר תקנון לגיל, מחלות רקע ורמות טסטוסטרון.

מהממצאים עולה כי איכות שינה ירודה, במקום עבודה במשמרות עצמה, תורמת לעליה בתסמינים בדרכי שתן תחתונות. בחולים בסיכון להפרעות שינה משנית לעבודה במשמרות יש להשלים בדיקות סקר לתסמינים בדרכי השתן התחתונות .

במחקר אחר בחנו החוקרים את הפוטנציאל לתסמיני היפוגונאדיזם והפרעה בתפקוד מיני. מניתוח סטטיסטי לאחר תקנון לגיל, מדד Charlson Comorbidity Score ורמות טסטוסטרון, מדד qADAM (Quantitative Androgen Deficiency in the Aging Male) הממוצע היה נמוך ב-0.8 נקודות באלו שעבדו במשמרות לא-סטנדרטיות, בהשוואה לאלו שעבדו במהלך היום. מדד qADAM  הממוצע היה נמוך ב-3.9 נקודות בעובדי משמרות בסיכון גבוה להפרעות שינה, בהשוואה לעובדי משמרות בסיכון נמוך.

בנוסף, החוקרים זיהו קשר בלתי-תלוי בין סיכון גבוה להפרעת שינה עקב עבודת משמרות ובין רמות טסטוסטרון נמוכות יותר לאחר תקנון לגיל, מחלות רקע והיסטוריה של טיפול בטסטוסטרון.

ההשפעות של עבודה במשמרות ואיכות שינה על מדדי זרע והורמוני פוריות נבחנו במחקר שכלל 75 עובדי משמרות עקרים, 96 עקרים שלא עבדו במשמרות וקבוצת ביקורת שכללה 26 גברים פוריים. המשתתפים השלימו שאלונים להערכת עבודת משמרות ואיכות שינה והשלימו הערכה של הזרע ובדיקות הורמונאליות.

צפיפות תאי זרע הייתה נמוכה יותר משמעותית בעובדי משמרות עקרים, בהשוואה לעקרים שלא עבדו בעבודת משמרות, כמו גם ספירת תאי זרע מוטיליים ורמות טסטוסטרון.  עם זאת, ההבדל בתנועתיות תאי הזרע, מדדי תנועה קדימה, רמות LH ו-FSH לא היו שונים משמעותית.

כל מדדי הזרע היו נמוכים יותר משמעותית בעובדי משמרות עקרים, בהשוואה לקבוצת הביקורת, ורמות LH ו-FSH היו גבוהות יותר משמעותית. רמות טסטוסטרון היו די דומות בשתי הקבוצות.

מניתוח סטטיסטי עלה קשר שלילי בין מספר תאי זרע ניידים ועבודה במשמרות וקשר חיובי בין ספירת תאי זרע ניידים ובין פוריות קודמת. בנוסף, ספירת תאי זרע ניידים הייתה נמוכה יותר משמעותית בגברים שעבדו במשמרות מתחלפות, בהשוואה לאלו שעבדו במשמרות קבועות.

גם לסוג העבודה בה עסקו הגברים הייתה חשיבות מסוימת. בגברים שעבדו בעבודה פיזית בסביבה בה נעשה שימוש בחומרים כימיקאליים, תועדה ספירה נמוכה יותר של תאי זרע ניידים, בהשוואה לאלו שעבדו בעבודה פיזית ללא חשיפה לכימיקאלים, עובדים בצוותים רפואיים, עובדי צווארון-לבן וצוותי רפואה דחופה.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AUA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    הוספת מגנזיום סולפט לטיפול ב-Diclofenac מובילה להקלה גדולה יותר בכאב לעומת מתן Diclofenac לבדו בחולים בחדרי מיון עם כאב חד משנית לאבני כליה, אם כי התועלת של הוספת מגנזיום סולפט לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of Emergency Medicine. המחקר הפרוספקטיבי, כפל-סמיות, באקראי, נערך בין נובמבר 2022 ועד אוגוסט […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

  • טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי בחולים עם דיכאון שטופלו בנוגדי-דיכאון במהלך שישה חודשים לפני ניתוח החלפה מלאה של הירך או הברך תועד שיפור גדול יותר בתוצאות לאחר שנתיים, בהשוואה לחולים עם דיכאון שלא קיבלו טיפול בנוגדי-דיכאון טרם ההתערבות הניתוחית. החוקרים מאוסטרליה השלימו מחקר רטרוספקטיבי שהתבסס על נתונים אודות 1,792 […]

  • בדיקת PSMA PET-CT עדיפה על MRI להערכת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncol)

    בדיקת PSMA PET-CT עדיפה על MRI להערכת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncol)

    בדיקת PSMA-1007 PET/CT (או Fluorine-18 Prostate-Specific Membrane Antigen) טובה יותר מבדיקת MRI להערכת שלב המחלה בחולים המופנים לניתוח בשל סרטן ערמונית בדרגה סיכון בינונית או גבוהה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בדיקת PSMA PET-CT מבוססת על אפיניות גבוהה של PSMA, עם רזולוציה גבוהה יותר וזמן […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של כאבי עצמות בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי (JAMA Netw Open)

    החשיבות הפרוגנוסטית של כאבי עצמות בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי (JAMA Netw Open)

    בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי ורגיש להורמונים עם כאב גרמי בעת האבחנה תועדו שיעורי הישרדות נמוכים יותר משמעותית, בהשוואה לאלו ללא כאבי עצמות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סרטן ערמונית לעיתים קרובות שולח גרורות לעצמות, עם התפתחות כאב וירידה באיכות החיים של החולים. בעוד שהקשר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה