שילוב מיץ חמוציות עם L. Rhamnosus וויטמין C מסייעים במניעת זיהומים חוזרים בדרכי השתן (Eur Urol)

בנשים הסובלות מדלקות חוזרות בדרכי השתן תתכן תועלת למשלב חמוציות, חיידקי L. Rhamnosus וויטמיןC, כך עולה מתוצאות מחקר פיילוט חדש, שפורסמו במהלך חודש יוני בכתב העת European Urology.

החוקרים כותבים כי נשים רבות סובלות מזיהומים חוזרים בדרכי השתן ונוטלות טיפול אנטיביוטי שאינו מביא בכל המקרים להכחדת הזיהומים ועשוי אף להחמיר את מצבן. בעוד שחמוציות, חיידקי לקטובצילי וויטמין C עשויים לסייע במניעת זיהומים חוזרים בדרכי השתן בחלק מהנשים, אלו אינם יעילים בפני עצמם במרבית המקרים.

להערכת התועלת של המשלב הנ”ל החוקרים גייסו למחקר 42 נשים עם זיהומים חוזרים בדרכי השתן, שחולקו לטיפול בחמוציות במינון 120 מיליגרם, מיליארד חיידקי L. rhamnosus SGL06 ווויטמין C במינון 750 מ”ג, שניתנו שלוש פעמים ביום, למשך 20 ימים עוקבים. המשתתפות במחקר קיבלו הוראה להפסיק את התוספים למשך 10 ימים ולאחר מכן לשוב על מחזור נטילה-הפסקה שלוש פעמים.

38 נשים השלימו את שלושת מחזורי הטיפול. לאחר שלושה חודשים, 27.7% מהנשים דיווחו על המשך או הישנות התסמינים וב-22.2% הייתה עדות לתרבית שתן חיובית. נשים אלו קיבלו מרשם לטיפול אנטיביוטי והוגדרו ככשלון טיפול.

לאחר שישה חודשים, החוקרים הצליחו לאסוף נתונים אודות 26 נשים, 15.4% מהן הציגו תסמינים של זיהום בדרכי השתן ו-11.5% אובחנו עם זיהום בדרכי השתן. לאחר שלושה חודשים, 72.5% מהנשים הוגדרו כמגיבות לטיפול ולאחר שישה חודשים שיעור זה עמד על 61.1%. לא תועדו סוגיות משמעותיות הנוגעות לבטיחות הטיפול בקרב נשים שהשלימו את המחקר.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

Eur Urol 2016

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שימוש באלגוריתמים לניהול חום בילודים לפי משך מחלת החום (PEDIATRICS)

שימוש באלגוריתמים לניהול חום בילודים לפי משך מחלת החום (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/06/2024

ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר, שפורסם לאחרונה בעיתון PEDIATRICS והעריך את יעילות השימוש במרקרים דלקתיים [C-Reactive Protein (CRP), Absolute Neutrophile Count (ANC), Procalcitonin (PTC)] בניהול מקרי חום קצר משך (קטן משעתיים) בילודים מתחת לגיל שלושה חודשים, על מנת לאתר מחלה חיידקית (בדם או בנוזל השדרה).

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן