Urinary Incontinence

הבטיחות והיעילות של משלב Solifenacin ו-Mirabegron להקלה על תסמיני פעילות-יתר של שלפוחית השתן בקשישים (Arch Gerontol Geriatr)

טיפול משולב ב- Solifenacin ו-Mirabegron להקלה בתסמינים חמורים של פעילות-יתר של שלפוחית השתן בקשישים מביא להשפעה חיובית בתוך זמן קצר, ללא עליה בסיכון לתופעות לוואי, עם שיפור איכות החיים וההערכה העצמית של החולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש. באותה עת, נטילת התרופות הללו בנפרד אינה יעילה דיו להקלה משמעותית על התסמינים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את היעילות והבטיחות של Solifenacin ו-Mirabegron, כמו גם את השילוב התרופתי, להקלה על תסמינים חמורים של פעילות-יתר של שלפוחית השתן.

כל החולים שלקחו חלק בשלב הבדיקה (גיל ממוצע של 71.2 שנים), חולקו לארבע קבוצות. הקבוצה הראשונה כללה 63 חולים שטופלו ב-Mrabegron במינון 50 מ”ג ליום למשך שישה שבועות. הקבוצה השניה כללה 52 חולים שטופלו ב-Solfenacin במינון 10 מ”ג ליום למשך שישה שבועות. בקבוצה השלישית נכללו 65 חולים עם אותם מינונים של שתי התרופות, שטופלו במשך שישה שבועות והקבוצה הרביעית כלל 59 חולים שטופלו בפלסבו. החוקרים התבססו על שאלונים, יומנים ובדיקות אורודינאמיות לניטור התגובה לטיפול.

מהתוצאות עולה כי בקשישים עם אירועים תכופים של אי-נקיטת שתן (לפחות שלושה ביום), מינונים סטנדרטיים של Mrabegron (במינון 50 מ”ג ליום) ו-Solfenacin במינון של 10 מ”ג ליום במהלך שישה שבועות הביא לירידה בתדירות אירועי תכיפות במתן שתן (p<=0.05); התוצאות הסופיות בשתי הקבוצות שונות משמעותית מהערך הראשוני של p<=0.05. בקבוצת הטיפול התרופתי המשולב, התוצאות הסופיות היו שונות משמעותית מהתוצאות הראשוניות (מ-5.1 אירועי תכיפות במתן שתן ל-1.6 אירועים ביום, p<=0.01; מ-9.1 ל-5.3 אירועי מתן שתן ביום, p<=0.01; שארית שתן לאחר התרוקנות של 29.9 במקום 19.4, p<=0.01) והתוצאות הסופיות בקבוצה הראשונה והשניה (p<=0.05).

שיעור תופעות הלוואי בקבוצה זו אינו שונה משמעותית מזה שתואר בקבוצות האחרות, בהן החולים נטלו טיפול מונותרפי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי משלב Solifenacin ו-Mirabegron הביא להקלה בתסמיני פעילות-יתר של שלפוחית השתן.

Arch Gerontol Geriatr. 2015 Jun 25

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    הוספת מגנזיום סולפט לטיפול ב-Diclofenac מובילה להקלה גדולה יותר בכאב לעומת מתן Diclofenac לבדו בחולים בחדרי מיון עם כאב חד משנית לאבני כליה, אם כי התועלת של הוספת מגנזיום סולפט לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of Emergency Medicine. המחקר הפרוספקטיבי, כפל-סמיות, באקראי, נערך בין נובמבר 2022 ועד אוגוסט […]

  • בדיקת PSMA PET-CT עדיפה על MRI להערכת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncol)

    בדיקת PSMA PET-CT עדיפה על MRI להערכת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncol)

    בדיקת PSMA-1007 PET/CT (או Fluorine-18 Prostate-Specific Membrane Antigen) טובה יותר מבדיקת MRI להערכת שלב המחלה בחולים המופנים לניתוח בשל סרטן ערמונית בדרגה סיכון בינונית או גבוהה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בדיקת PSMA PET-CT מבוססת על אפיניות גבוהה של PSMA, עם רזולוציה גבוהה יותר וזמן […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של כאבי עצמות בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי (JAMA Netw Open)

    החשיבות הפרוגנוסטית של כאבי עצמות בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי (JAMA Netw Open)

    בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי ורגיש להורמונים עם כאב גרמי בעת האבחנה תועדו שיעורי הישרדות נמוכים יותר משמעותית, בהשוואה לאלו ללא כאבי עצמות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סרטן ערמונית לעיתים קרובות שולח גרורות לעצמות, עם התפתחות כאב וירידה באיכות החיים של החולים. בעוד שהקשר […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה