Urinary Incontinence

גם חשיפה קצרה של 2-3 חודשים לתרופות אנטיכולינרגיות קשורה לסיכון מוגבר להפרעות בתפקוד קוגנטיביות (Alzheimer’s & Dementia)

מחקר מה- Alzheimer’s & Dementia מציג מימצאים מטרידים אודות הסיכון לפגיעה קוגנטיבית או דמנציה הקשור לשימוש בתרופות אנטיכולינרגיות (ACs) , שכידוע משמשות רבים לטיפול בהפרעות שינה, אי נקיטת שתן ומחלות נוספות.

ברקע מסבירים החוקרים כי בארה”ב יש אפידמיה של מחלות כרונית שונות בגיל המבוגר אשר חושפות רבים לשימוש ב-ACs , אשר ידועות בהשפעתן האפשרית השלילית על תפקוד קוגנטיבי או התפתחות דמנציה. במחקר הזה מטרת החוקרים הייתה לחקור את הקשר האפשרי בין הפרעות קוגנטיביות ושימוש קודם בתרופות ACs . המחקר היה רטרוספקטיבי, והתבסס על מידע במרפאות ראשוניות במדינית אילינוי באינדאנה ארה”ב.

בסה”כ נכללו 3,690 מבוגרים קשישים שעברו הערכה קוגנטיבית ושהיה מידע של שנה על הטיפול התרופתי בהם. התוצאה שנמדדה הייתה התפקוד הקוגנטיבי בשני צעדים עוקבים, הראשו במהלך הסריקה והשני באמצעות תהליך איבחוני פורמלי למטופלים עם תוצאה חיובית בסריקה הראשונית.

החשיפה לתרופות ה-ACs הוגדרה ע”י משך זמן הטיפול, מס’ התרופות מהקבוצה באותו זמן טיפול, וחומרת האפקט של AC שנקבעה ע”י מדד רשימת הנטל הקוגנטיבי האנטיכולינרגי.

התוצאות הראו שבהשוואה למבוגרים שלא נחשפו לטיפול AC , ולאחר התאמות לגיל, גזע, מין ותחלואה נוספת,  הסיכון להיות מאובחן כסובל מהפרעה קוגנטיבית היה גדול פי 2.73 (בטווח בר סמך של בין 1.27-5.87) במטופלים שנחשפו ל-ACs למשך 90 יום ו-3 סוגי תרופות מהקבוצה לפחות. הסיכון היחסי לדמנציה היה 0.43 (בטווח בר סמך של 0.1-1.81).

שימוש של חודשיים בתרופות אלה היה קשור לעליה בסיכון של פי 2 להפרעה קוגנטיבית קלה.

החוקרים מסכמים כי חשיפה לתרופות ממשפחת ה-AC עם פוטנציאל חמור לנטל קוגנטיבי עלולה להוות גורם סיכון לפתח הפרעה קוגנטיבית.

מומחים שונים שהגיבו למחקר במדסקייפ המליצו לרופאים לשקול חלופות טיפוליות שלא ממשפחת ה-AC . להערכת חלק מהם כיום המצב הוא שהתרופות ממשפחה זו נמצאות ברישום יתר.

Alzheimer’s & Dementia

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: אבחון, מניעה וטיפול באלצהיימר

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: אבחון, מניעה וטיפול באלצהיימר

    שלום וברוכים הבאים לפרק של “שבירת מיתוסים”. היום נעסוק באחת המחלות המאתגרות והמורכבות ביותר – אלצהיימר. פרופסור איתמר רז יציג בפנינו את השיטות המתקדמות לאבחון המחלה, על הבעיות באבחון, גורמי סיכון וגנטיקה ועל הדרכים למניעת הידרדרות מהירה כמו גם על טיפולים חדשים הזמינים למטופלים. פרק חשוב ומלא בידע קריטי, הצטרפו אלינו לשיחה מרתקת! בחסות בלתי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Donanemab, תכשיר כנגד-עמילואיד, הניתן פעם כעירוי תוך-ורידי אחת לחודש למבוגרים עם מחלת אלצהיימר תסמינית בשלב מוקדם, כולל ליקוי קוגניטיבי קל או דמנציה קלה עם הוכחה פתולוגית לעמילואיד. המומחים מסבירים כי Donanemab אחת לחודש הינו הטיפול הראשון והיחיד כנגד נגעי עמילואיד עם הוכחות התומכות […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' רז: יורוליטין A בטיפול באלצהיימר

    הטיפ השבועי עם פרופ' רז: יורוליטין A בטיפול באלצהיימר

    פרופ’ רז מציג מחקר שבחן מתן יורוליטין A במודל אלצהיימר בעכברים, בו נמצא כי החומר עשוי למנוע שקיעה של עמילואיד בטא במח, ולהביא לעיכוב בהתפתחות המחלה. הטיפול לא נוסה בבני אדם, אך זמין לנטילה כתוסף מזון, ולכן פרופ’ מציע כי ניתן לשקול לקחת אותו כתוסף באנשים הנמצאים בסיכון גבוה לאלצהיימר. לטיפ בנושא שינה ופינוי זבל […]

  • הקריטריונים החדשים לאבחון אלצהיימר כוללים גם אבחון מבוסס ביומרקרים

    הקריטריונים החדשים לאבחון אלצהיימר כוללים גם אבחון מבוסס ביומרקרים

    אגודת האלצהיימר, גוף בינלאומי שמוקדש לטיפול, תמיכה ומחקר במחלה, פרסם הלילה קריטריונים חדשים לאבחון ואיפיון המחלה, ולקביעת דרגות חומרתה, והם כוללים לראשונה גם אבחון המבוסס על סמנים ביולוגיים. ראשי האיגוד הנוירולוגי בישראל: "מדובר במהפיכה באבחון המחלה. שונו הקריטריונים הבינלאומיים לאבחון אלצהיימר ולקביעת דרגות המחלה: מאבחון קליני בלבד, לאבחון המבוסס גם על סמנים ביולוגים, בדומה לאבחון מחלות אחרות, כמו: סרטן, מחלות לב וסוכרת"

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה