Urinary Incontinence

ה-FDA אישר הטיפול ב-”אינטרסטים” לאי שליטה כרונית בסוגרים

FDA

חברת מדטרוניק פירסמה הודעה לפיה מנהל המזון והתרופות של ארה”ב (ה-FDA ) אישר לאחרונה את הטיפול הזעיר פולשני “אינטרסטים”  לאי-שליטה כרונית במתן צואה בחולים אשר טיפולים שמרניים יותר נכשלו אצלם או שאינם מתאימים לטיפולים כאלה.

האישור התבסס בעיקר  על המחקר שפורסם בגיליון ספטמבר השנה  של העיתון הרפואי Diseases of the Colon and rectum מדווח על נתוני בטיחות ויעילות ממעקב שנמשך שלוש שנים אחר 120 חולים שטופלו בגרייה חשמלית של עצב העצה עם “אינטרסטים “מושתל  כדי להתמודד עם שניים או יותר אירועים בשבוע של אי שליטה במתן צואה.

מבין 77 המשתתפים במחקר אשר השלימו את תקופת המעקב בת השלוש שנים, 86%  דיווחו על הפחתה של 50% לפחות במספר האירועים לשבוע של אי שליטה במתן צואה בהשוואה לקו הבסיס. בנוסף, מספר אירועי האי-שליטה לשבוע בחולים אלה ירד מממוצע של 9.4 בקו הבסיס ל-1.7. אצל 40% מהחולים נצפתה שליטה מלאה (הפחתת מספר האירועים ב100%). התוצאות נותרו עקביות גם בניתוח של מקרים שבהם חסרו נתונים ומידת ההפחתה חושבה כאקסטרפולציה של התצפית האחרונה, כאשר 79% מהחולים חוו 50%  הפחתה במספר אירועי האי-שליטה לשבוע.

החולים גם חוו שיפורים משמעותיים באיכות החיים הכוללת בהערכות שנעשו לאחר 12,  24 ו-36 חודשים ודורגו בסולם איכות חיים בהקשר של אי שליטה במתן צואה, שאלון הכולל 29 שאלות בארבעה תחומים: סגנון חיים, התמודדות/התנהגות, דיכאון/תפיסה עצמית ומבוכה. שיפורים אלה כללו פחות דאגה מאירועי אי שליטה והשפעה מיטיבה על תכנון הפעולות היומיומיות.

Dis Colon Rectum. 2011 Sep;54(9):1065-75

בהודעת מדטרוניק מצוטט ד”ר אנדרס מלגרן, מחבר המחקר ופרופסור קליני לכירורגיה באוניברסיטת מינסוטה : “רוב האנשים אינם מסוגלים אפילו לתאר לעצמם את הקשיים הכרוכים בחיים ללא שליטה על מתן צואה. לחולים אלה מגיע פתרון טיפולי אפקטיבי. המחקר הגדול ממחיש את ההשפעה הדרמטית וארוכת הטווח שיש לטיפול באינטרסטים על חיי היומיום של חולים המתמודדים עם בעיות של אי-שליטה כרונית ביציאות.”

המחקר, שנערך בחסות מדטרוניק, נערך ב-16 מרכזים רפואיים, בהם 14 בארה”ב, אחד בקנדה ואחד באוסטרליה, משנת 2002 עד שנת  2010. במחקר השתתפו חולים אשר טיפולים שמרניים יותר נכשלו אצלם או שאינם מתאימים לטיפולים כאלה וסבלו מאי שליטה כרונית במתן צואה.

“הטכנולוגיות חדשניות שפיתחה מדטרוניק לגרייה עצבית הוכחו כבעלות השפעה משמעותית על מגוון מצבים כרוניים עיקשים מבחינה רפואית,” ,ציינה  סינדי קנט, סגנית נשיא ומנהלת כללית של הטיפולים הגסטרולוגיים/אורולוגיים בחטיבת הגרייה העצבית של מדטרוניק. “מחקר זה מספק ראיות חשובות התומכות בהחלטתם  של רופאים השוקלים להשתמש ב”אינטרסטים” בחולים המתמודדים עם בעיות שליטה ביציאות. אנו שמחים  על כך  שאנו יכולים להציע טיפול לחולים המתאימים בארה”ב.”

תופעות הלוואי השכיחות ביותר הקשורות להתקן במחקר כללו כאב במקום ההשתלה (18 אחוזים), תחושות מדומות (פרסתזיה) (15 אחוזים), שינוי בתחושת הגירוי (12 אחוזים) וזיהום (10 אחוזים). לא דווח על תופעות לוואי בלתי-צפויים הקשורות להתקן.

פרופ   זמיר הלפרן , יו”ר איגוד הגסטרו אנטרולוגים בישראל ,מציין כי: “הטיפול  ב”אינטרסטים”  נותן  תקווה חדשה לאנשים המתמודדים עם בעיית אי שליטה על סוגרים, ועקב כך  סובלים מבעיות רפואיות וחברתיות . “הטיפול בגרייה חשמלית באמצעות אינטרסטים  הוגש השנה  לסל הבריאות 2012  ואנו מקווים שהחל מינואר נוכל לתת בישראל טיפול ברמה הנהוגה במדינות המערב לחולים הזקוקים לו ” .

עוד מוסיפה מדטרוניק בהודעתה כי תופעת אי-שליטה במתן צואה היא חוסר יכולת לשלוט ביציאות ולפיכך הינו מצב מגביל ביותר אשר בנוסף, אינו מדווח מספיק עקב הסטיגמה המתלווה לסובלים ממנו. מחקר שנערך במימון מכוני המחקר הלאומיים בארה”ב (NIH )קבע שיותר מ-18 מיליון אמריקנים סובלים מאי-שליטה במתן צואה. הבעיה שכיחה יותר בקרב מבוגרים, במיוחד נשים, אך אינה חלק טבעי של ההזדקנות.

 אי שליטה במתן צואה יכולה להיגרם ממגוון סיבות, בהן נזק לעצבים או לשרירי פי הטבעת כתוצאה מטראומה כגון לידה או הפרעות בריאותיות אחרות של האגן.


מידע נוסף מאת מדטרוניק על הטיפול בנוירוסטימולטור-“אינטרסטים”:

הטיפול באינטרסטים כולל מערכת מושתלת המורכבת ממוליך תיל דק (אלקטרודה) המותאם אנטומית לאזור ההשתלה ומכשיר גרייה עצבי, הדומה לקוצב לב, וכן שלט חיצוני לרופא ושלט למטופל. רופאים המשתילים את אינטרסטים להשגת שליטה במתן צואה הם כירורגים של המעי הגס והחלחולת, אורולוגים, גינקולוגים  ואורו-גניקולוגים שעברו הכשרה מתאימה. ההתקן אושר לראשונה על-ידי ה-FDA ב-1997 לשליטה במתן שתן וכיום ניתן להשתמש בו הן להשגת שליטה במתן שתן והן במתן צואה באזורים רבים בעולם, בהם ארה”ב, קנדה אוסטרליה ומדינות רבות באירופה. עד היום טופלו יותר מ-100,000 איש בעולם ב””אינטרסטים”. טיפול זה הינו החלופה הטיפולית היחידה לאי-שליטה במתן צואה המאפשרת לחולים ולרופאים לחזות את הצלחת הטיפול באמצעות השתלה ניסיונית הנערכת לפני שהחולה מתחייב לטיפול ארוך טווח.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות למעכבי מסלולי קולטן לאנדרוגנים כנגד סרטן ערמונית (Nature Medicine)

    תוצאות מבטיחות למעכבי מסלולי קולטן לאנדרוגנים כנגד סרטן ערמונית (Nature Medicine)

    בחולים עם סרטן ערמונית, טיפול במעכבי מסלול קולטן לאנדרוגנים האריך את חציון משך הזמן עד להעדר תועלת קלינית  ל-11.1 חודשים, בהשוואה ל-6.9 חודשים עם טיפול בטקסנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Nature Medicine. שיעורי ההישרדות הכוללים היו גם כן גבוהים יותר במטופלים ב-ARPI (או Androgen Receptor Pathway Inhibitor) בהשוואה למטופלים בטקסנים. מדגם […]

  • העלאת מינון תיאזידים עשויה להפחית את הסיכון לאבני כליות (JAMA Network Open)

    העלאת מינון תיאזידים עשויה להפחית את הסיכון לאבני כליות (JAMA Network Open)

    מינוני תיאזידים גבוהים יותר מלווים בירידה גדולה יותר ברמות סידן בשתן, המצויה בקורלציה עם ירידה במספר אירועי אבני כליות סימפטומטיות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ממצאים אלו מרמזים לכך שהתאמת מינוני תיאזידים עשויה להיות קריטית במניעת אבני כליות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר NOSTONE הטיל ספק ביעילות הטיפול […]

  • האם יש תועלת הישרדותית לטיפול משלים ב-Everolimus בחולים עם סרטן כליה? (JAMA Netw Open)

    האם יש תועלת הישרדותית לטיפול משלים ב-Everolimus בחולים עם סרטן כליה? (JAMA Netw Open)

    טיפול משלים ב- Everolimus אינו משפר שיעורי הישרדות כוללים או שיעורי הישרדות ללא-הישנות בחולים עם סרטן כליה (Renal Cell Carcinoma) פפילארי וכרומופובי ומלווה בשיעורים גבוהים יותר של אירועים חריגים חמורים לעומת פלסבו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RCC שאינו של תאים צלולים מהווה כרבע […]

  • משככי כאבים נפוצים אינם יעילים במניעת הישנות כאב לאחר טיפול לאבני כליה (Academic Emergency Medicine)

    משככי כאבים נפוצים אינם יעילים במניעת הישנות כאב לאחר טיפול לאבני כליה (Academic Emergency Medicine)

    במאמר שפורסם בכתב העת Academic Emergency Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Piroxicam ו-Paracetamol אינם יעילים במניעת הישנות כאב או פניה חוזרת לחדר מיון בתוך שבעה ימים מטיפול באבני כליות. מבין שתי התרופות, היארעות אירועים חריגים גבוהה יותר עם טיפול ב-Piroxicam. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי, אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל ארבעה חדרי מיון […]

  • בדיקת PSMA PET/CT עדיפה על בדיקת MRI בקביעת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncology)

    בדיקת PSMA PET/CT עדיפה על בדיקת MRI בקביעת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncology)

    בדיקת PSMA-1007 PET/CT טובה יותר מבדיקת MRI בהערכת שלב המחלה בחולים המופנים להתערבות ניתוח בשל סרטן ערמונית בדרגת סיכון בינונית או גבוהה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לבדיקת PSMA PET/CT אפיניות גבוהה של PSMA, רזולוציה גבוהה עם זמן מחצית חיים ארוך יותר בהשוואה לרדיוליגנדים מסורתיים, לצד […]

  • טיפול ב-Belzutifan משפר תוצאות בחולים עם סרטן כליה בשלב מתקדם (N Engl J Med)

    טיפול ב-Belzutifan משפר תוצאות בחולים עם סרטן כליה בשלב מתקדם (N Engl J Med)

    טיפול ב- Belzutifanהדגים תוצאות טובות יותר משמעותית מ-Everolimus בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה ושיעורי תגובה אובייקטיבית בחולים עם סרטן כליה מתקדם, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. לאחר שנה וחצי, כרבע מהחולים תחת Belzutifan שרדו וללא התקדמות מחלה, זאת בהשוואה לפחות מ-10% מאלו תחת Everolimus. מחקר LITESPARK-005 הינו מחקר רב-מרכזי, בשלב […]

  • ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    טיפול ב- Rituximab הפחית משמעותית את קצב הידרדרות תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Membranous Nephropathy) פעילה, כולל באלו לאחר טיפול קודם לדיכוי חיסוני או עם תפקוד כלייתי התחלתי ירוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם נפרופתיה ממברנוטית ותפקוד כלייתי ירוד או מחלה […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Fabhalta לטיפול ב-IgA Nephropathy (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Fabhalta לטיפול ב-IgA Nephropathy (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Fabhalta להפחתת פרוטאינוריה בחולים עם מחלת כליות מסוג IgA Nephropathy. הטיפול ב- Fabhalta כבר מאושר לשימוש בחולים מבוגרים עם המוגלובינוריה לילית התקפית (או Paroxysmal Nocturnal Hemoglobinuria). עם הרחבת האישור כעת, Fabhalta תתחרה מול Tarpeyo ו-Filspari. המומחים מסבירים כי IgA Nephropathy, הפוגעת בעיקר במבוגרים צעירים, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה