האם טיפול בסטטינים לאחר השתלת לב מפחית סיכון לממאירות ?/מאת פרופ’ שכטר עורך קרדיולוגיה

מדובר במאמר מעולה המציג מחקר שעקב אחרי חולים אחרי השתלת לב ומדגים שהוספת סטטינים לחולים קשורה בהארכת תוחלת החיים וכן שנים ללא ממאירות.

החשש הגדול ביותר של חולים לאחר השתלת לב הוא התפתחות של ממאירויות.

 לסטטינים,  מלבד ההשפעות הקשורות להורדת השומנים עצמם,  יש גם אפקטים פליאוטרופיים שאינם קשורים  למידת הורדת השומנים.

בין האלמנטים הפליאוטרופים ניתן למנות את השיפור בתפקוד האנדותל, שיפור בתפקוד הטסיות, ירידה בסימני הדלקת, השפעה על רדיקלים חופשיים, השפעה על דחיית שתלים ועוד.

מאז תצפיתו של KUGYAMA וחבריו מ  UCLA שמתן סטטינים לחולים מושתלי לב מפחית את האטרוסקלרוזיס בלב המושתל ודחיית השתל, הפך השימוש בסטטינים לטיפול מקובל בחולים מושתלי הלב.

הפעם במעקב של חולים מושתלי לב משוויץ, מודגמת הארכת תוחלת החיים של מושתלי הלב המטופלים בסטטינים וזמן ארוך יותר נטול ממאירויות בהשוואה לביקורות.

המאמר תורם להבנה שיש לתת סטטינים לכל החולים במחלת לב כלילית, כולל מושתלי לב מכל סיבה בשל האפקטים תלויי- ולא תלויי-כולסטרול.

CIRCULATIONAHA.111.081059

CIRCULATIONAHA.112.121343

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עתיד הטיפול בדיסליפידמיה

מקור: NEJM
פרופ' מוטי רביד
פרופ' מוטי רביד

דיסליפידמיה, בעיקר  ריכוז גבוה של LDL  יחסית ל־HDL, היא הגורם הדומיננטי להתפתחות מואצת של טרשת עורקים. בארצות המפותחות אוטם בשריר הלב, אירועים מוחיים ומחלת עורקים היקפיים נותרו עדיין גורם התחלואה והתמותה העיקרי

ג’ורנאל קלאב פדיאטרי: רמות כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות והקשר בינו לאירועים קרדיווסקולרים (CME, JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

מחקר שפורסם בעת האחרונה ב-JAMA ביקש לבחון האם טיפול ברמות גבוהות של כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות עשוי להפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולרים בעתיד. מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן