Transplantation

ההשפעה של התערבות להגנה על הריאה על זמינות ריאות להשתלה (JAMA)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו ב-JAMA עולה כי גישה להגנה על הריאות בחולים עם מוות מוחי, שהם תורמי איברים פוטנציאליים, עשויה להוביל לעליה במספר הריאות המתאימות והזמינות להשתלה, בהשוואה לגישת טיפול קונבנציונאלית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ריאות רבות העשויות לשמש כתרומה להשתלה נפגעות בזמן שבין המוות המוחי ועד להערכה להתאמה להשתלה, ככל הנראה בשל הגישה האיוורורית המשמשת לאחר מוות מוחי. במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון אם גישה להגנה על הריאה מביאה לעליה במספר הריאות הזמינות להשתלה.

מחקר Protective Ventilatory Strategy in Potential Lung Donors Study הינו מחקר רב-מרכזי, אקראי ומבוקר של חולים עם לב פועם שהיו תורמי איברים פוטנציאליים, מ-12 יחידות טיפול נמרץ באירופה. בקבוצת ההתערבות, תורמים פוטנציאלים חולקו באקראי לגישת אוורור קונבנציונאלית (Tidal Volume = 10-12 ml/kg, PEEP = 3-5 cm H2O, בדיקות אפניאה שבוצעו ע”י ניתוק המכונה ושאיבות מדרכי האוויר במעגל פתוח) או גישת הגנה על הריאות (Tidal Volume = 6-8 mL/kg, PEEP = 8-10 cm H2O, בדיקות אפניאה שבוצעו ע”י CPAP ושאיבת אוויר במעגל סגור).

היעד העיקרי של המחקר היה מספר תרומות האיברים שענו על הקריטריונים להתאמה לקצירה, מספר הריאות שנקצרו ושיעורי ההישרדות לאחר 6 חודשים של מושתלי הריאה.

המחקר הופסק לאחר שכלל 118 חולים (59 בקבוצת הטיפול הקונבנציונאלי ו-59 בקבוצת ההתערבות) בעקבות הפסקת המימון למחקר. מספר החולים שענו על הקריטריונים להתאמה לתרומת ריאות לאחר שש שעות מעקב עמד על 32 (54%) עם טיפול קונבנציונאלי לעומת 56 (95%) עם ההתערבות במחקר (הבדל של 41%, p<0.001). מספר המקרים בהם נעשה קציר של הריאה עמד על 16 חולים (27%) עם טיפול קונבנציונאלי לעומת 32 חולים (54%) עם גישה להגנה על הריאות (הבדל של 27%, p=0.004). שיעורי ההישרדות לאחר שישה חודשים לא היו שונים משמעותית בין מושתלים שקיבלו תרומת ריאה מתורמים שטופלו בגישה קונבנציונאלית בהשוואה לגישת ההתערבות במחקר (11/16 [69%] לעומת 24/32 [75%], בהתאמה; הבדל של 6%).

החוקרים מסכמים וכותבים כי מתוצאות המחקר עולה עדיפות לגישה להגנה על הריאות בחולים עם מוות מוחי, שעשויים לשמש כתורמי איברים, עם עליה במספר הריאות המתאימות וזמינות להשתלה.

JAMA. 2010 Dec 15;304(23):2620-7.

לידיעה ב-Pubmed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה