Thrombosis

הנחיות חדשות מטעם ה-ACP למניעת תרומבואמבוליזם ורידי בחולים מאושפזים (Ann Intern Med)

טרם התחלת טיפול למניעת תרומבואמבוליזם ורידי, על רופאים להעריך את הסיכון לתרומבואמבוליזם ודימומים, כך לפי קווים מנחים חדשים מטעם ה-ACP (American College of Physicians) שפורסמו במהדורת 1 בנובמבר של כתב העת Annals of Internal Medicine.

לדברי החוקרים, העדויות אינן תומכות במתן טיפול מניעתי שגרתי לחולים המאושפזים בשל מחלות פנימיות, כולל שבץ מוחי. במידה וחולה מסוים בסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי, מומלץ טיפול בהפרין או מדללי דם אחרים, אלא אם הסיכון לדימום עולה על התועלת הצפויה.

המלצות ספציפיות מטעם ה-ACP:

1.      טרם התחלת טיפול מניעתי לתרומבואמבוליזם ורידי, מומלץ להעריך את הסיכון לתרומבואמבוליזם ודימומים בחולים המאושפזים מסיבות לא-כירורגיות, כולל חולים עם שבץ מוחי וחולים עם מחלות פנימיות (דירוג: המלצה חזקה, עדויות באיכות בינונית).

2.      במידה והסיכון המשוער לדימום אינו עולה על התועלת הצפויה, מומלץ מתן טיפול תרופתי למניעת תרומבואמבוליזם ורידי בחולים עם שבץ מוחי וחולים אחרים המאושפזים במחלקות פנימיות, עם מתן הפרין או תרופה דומה (דירוג: המלצה חזקה, עדויות באיכות בינונית).

3.      המלצה כנגד מתן טיפול מניעתי מכאני עם GCS (Graduated Compression Stocking) למניעת תרומבואמבוליזם ורידי (דירוג: המלצה חזקה, עדויות באיכות בינונית).

איגוד ה-ACP אינו תומך בשימוש באמצעים המעודדים התערבות מניעתית אוניברסאלית כנגד תרומבואמבוליזם ורידי, ללא תלות בסיכון המשוער של חולים מאושפזים.

מאחר שאין נוסחה מקובלת לזיהוי מאושפזים לא-כירורגיים הצפויים לתועלת מטיפול מונע לתרומבואמבוליזם ורידי, מומלץ להותיר את ההחלטה לשיקול הדעת של הרופא.

פאנל המומחים סקר את המחקרים הרלבנטיים שפורסמו בין השנים 1950 עד אפריל 2011 וזיהו מחקרים שפורסמו בשפה האנגלית. יעד הסיום העיקרי של המחקר היה סך מקרי התמותה 120 ימים לאחר ההקצאה האקראית, ויעדי סיום משניים כללו פקקת ורידים עמוקים תסמינית, כלל מקרי תסחיף ריאתי, תסחיף ריאתי פטאלי, כלל אירועי הדימומים, דימומים מג’וריים והשפעות על העור (של אמצעי מניעה מכאניים).

התועלת של הטיפול נוגעת בעיקר להפחתת שיעורי התמותה, פקקת ורידים תסמינית ותסחיפים ריאתיים.

טיפול מניעתי בהפרין מלווה בירידה מובהקת סטטיסטית באירועי תסחיף ריאתי בחולים מאושפזים עם שבץ מוחי והפרעות פנימיות אחרות. במרבית החולים, התועלת הקלינית של הפחתת אירועי תסחיף ריאתי צפויה לעלות על הנזק האפשרי הנוגע לסיכון המוגבר לאירועי דימומים. לא נמצא הבדל בתועלת או בנזקים של סוגי הפרין שונים למניעת תרומבואמבוליזם ורידי.

GCS נמצאו חסרי-תועלת למניעת תרומבואמבוליזם ורידי או הפחתת תמותה בחולים בסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי ודימום עקב נוגדי-קרישה. יתרה מזאת, השימוש בהם לווה בנזק משמעותי לעור בגפיים התחתונות.

מבין החולים עם תסחיף ריאתי שלא-אובחן ולא-טופל, 26% צפויים לפתח בהמשך תסחיף ריאתי פטאלי, וב-26% נוספים צפוי תסחיף חוזר לא-פטאלי. לפי העדויות הזמינות, תסחיף ריאתי אחראי ל-5-10% מכלל מקרי התמותה באשפוז.

Ann Intern Med. 2011;155:625-632.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    בחולים עם מלנומה בשלב III לאחר התערבות ניתוחית, טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib הפחית את הסיכון לתמותה בהיקף של 20% לעומת פלסבו, אם כי התועלת ההישרדות הכוללת לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. בחולים עם מוטציית BRAF V600E הטיפול המשולב הפחית את הסיכון […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה