Thrombosis

עדכון מטעם ה-FDA בנוגע לסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי בעקבות טיפול ב-Drospirenone (מתוך הודעת ה-FDA)

סוכנות ה-FDA (Food and Drug Administration) פרסמה את הדו”ח האחרון אודות מחקר שבחן את הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי בנשים שנטלו גלולות למניעת הריון המכילות Drospirenone.

כפי שפורסם בעבר, מה-FDA דווח על ממצאים ראשוניים של המחקר, לפיהם בנשים המטופלות בגלולות למניעת הריון המכילות Drospirenone, הסיכון להתפתחות קרישי דם גבוה פי 1.5, בהשוואה לנשים הנוטלות טיפולים הורמונאליים אחרים למניעת הריון. עם זאת, אז נמסר מהסוכנות כי הנושא עדיין בשלבי בדיקה.

לפי הדו”ח שפורסם כעת, התוצאות הסופיות מצטרפות לגוף העדויות הקושר בין Drospirenone/Ethinyl Estradiol (DRSP) ובין סיכון מוגבר לתרומבואמבוליזם ורידי, בהשוואה לגלולות למניעת הריון משולבות, במינון נמוך.

במחקר נמצא קשר בין DRSP ובין סיכון מוגבר לאירועי קרישיות עורקיים במטופלות חדשות, כאשר הקשר מוגבל לנשים בקבוצת הגיל 35-55 שנים בלבד.

על-פי הסוכנות, הממצאים מצטרפים לעדויות לפיהן השימוש במדבקה טרנסדרמלית של NGMN (Norelgestomin/Ethinyl Estradiol) מלווה בסיכון מוגבר לתרומבואמבוליזם ורידי, בהשוואה לגלולות סטנדרטיות למניעת הריון.

מהממצאים עולה עוד סיכון מוגבר לתרומבואמבוליזם ורידי עם טבעת נרתיקית ETON (Etonogestrel/Ethinyl Estradiol) בהשוואה לטיפול בגלולות סטנדרטיות למניעת הריון. מדובר בממצאים חדשים, המהווים מקור לדאגה, אך דרושים מחקרים נוספים בנושא.

מדובר במחקר רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 835,826 נשים עם 898,251 שנות-טיפול בגלולות למניעת הריון.

המדגם הסופי כלל 189,210 שנות-אדם של חשיפה ל-DRSP, 67,865 שנות-אדם של חשיפה ל-NGMN, 23,910 שנות-אדם של חשיפה ל-ETON ו-617,265 שנות-אדם של חשיפה לגלולות משולבות למניעת הריון.

מניתוח הנתונים עולה קשר בין DRSP, NGMN ו-ETON ובין סיכון מוגבר משמעותית לתרומבואמבוליזם ורידי, בהשוואה לתכשירים המקבילים המכילים אסטרוגן במינון נמוך. לפי הערכות, הסיכון היחסי עומד על 1.7 עם DRSP, 1.5 עם NGMN ו-1.6 עם ETON.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום בנשים תחת טיפול הורמונאלי חליפי, כאשר טיפול ב-Tibolone לווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלה הממארת.  עם זאת, היקף העלייה בסיכון הוא קטן וככל הנראה חסר חשיבות קלינית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים דיווחו כי טיפול […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה