Thrombosis

כאב ראש עלול להיות הסימפטום היחיד לטרומבוזיס בוריד צרברלי (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

בעוד שכאב ראש הוא נפוץ ביותר והסימפטום הראשון בטרומבוזיס בוריד צרברלי (CVT), תוצאות מחקר חדש מציעות כי כאב ראש מבודד עלול להיות במקרים נדירים הסימן הקליני היחיד ל-CVT.

החוקרים בדקו את המאפיינים של החולים בהם כאב ראש היה הסמן היחיד ל-CVT.

המחקר, שפורסם בגיליון אוגוסט של Journal of Neurology, Neurosurgery, and Psychiatry, היה מבוסס על קוהורט פרוספקטיבי של 123 חולים עם CVT שאושפזו בין 1999-2004. כל הנבדקים עברו הערכה נרחבת וקיבלו הפרין ולאחריו אנטיקואגולנטים אורלים. החוקרים קיבלו תיאורים מפורטים של כאב הראש, כולל אופן ההתחלה, מיקום, עוצמה, דפוס והתפתחות.

החוקרים דיווחו כי כאב ראש היה הסימן היחיד ל-CVT ב-17 חולים. תחילת כאב הראש היתה מתקדמת ב-11 חולים (65%), אקוטית ב-3 (17.5%), ורועמת ב-3 (17.5%). כאב הראש היה מתמשך ב-15 חולים (88%), דיפוזי ב-4 ויונילטרלי ב-13.

כאב הראש נשאר מבודד לעיתים קרובות בטרומבוזיס של סינוס לטרלי, בעוד שבטרומבוזיס של סינוס סגיטלי עליון כאב הראש היה קשור לסימנים של יתר לחץ דם אינרטרקרניאלי, ליקויים פוקלים או הפרעות במודעות. עם זאת, 4 חולים עם טרומבוזיס של סינוס סגיטלי הראו כאב ראש מבודד.

לא נצפו גורמי סיכון ספציפים, ולא נמצא דפוס ספציפי של כאב ראש. לכל החולים היתה התפתחות חיובית.

היישום החשוב ביותר לפרקטיקה קלינית הוא שבחולים עם כאב ראש מבודד (במיוחד אם כאב זה אינו רגיל בחולה, יונלטרלי ומתקדם או רועם), יש לשקול טרומבוזיס ורידי.

בחולים אלו, CT רגיל לא שולל CVT (כפי שנראה ב-40% מהמקרים). לכן, חולים עם כאב ראטש לא רגיל וסקירת CT תקינה יש לבדוק עם MRI צרברלי.

החוקרים ציינו כי CVT הוא מצב שנמצא בתת אבחון ויש לעשות מאמצים נוספים בכדי להבין טוב יותר את הפתופיזיולוגיה וההיסטוריה של המחלה.

הפרוגנוזה של CVT בחולים עם כאב ראש מבודד בפי שהושווה לחולים עם סימנים אחרים של CVT, כמו התקפים אפילפטים, ליקויים פוקלים ועוד, זקוקים למחקר נוסף. עד היום לא ברור אם טרומבוזיס בסינוס לטרלי הוא רק הסימן ההתחלתי לתהליך הטרומבוטי אשר עלול להתרחב לסינוסים נוספים, או האם הוא מייצג צורה ‘שפירה’ של CVT.

J Neurol Neurosurg Psychiatry 2005;76:1084-1087

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מזרק אוטומטי של Nalmefene לטיפול במינון-יתר של אופיואידים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מזרק אוטומטי של Nalmefene לטיפול במינון-יתר של אופיואידים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור מזרק אוטומטי ראשון של Nalmefene (Zurnai) לטיפול במקרים ידועים או חשודים למינון יתר של אופיואידים במטופלים בגילאי 12 שנים ומעלה. מזרק Zurnai מספק Nalmefene, אנטגוניסט לקולטן לאופיואידים, במינון של 1.5 מ”ג בזריקה תת-עורית או תוך-שרירית והינו מזרק אוטומטי, מוכן מראש, לשימוש חד-פעמי, הזמין עם […]

  • משטר טיפול הכולל Blinatumomab עשוי לשפר הישרדות בחולי לויקמיה (N Engl J Med)

    משטר טיפול הכולל Blinatumomab עשוי לשפר הישרדות בחולי לויקמיה (N Engl J Med)

    הוספת Blinatumomab (בלינסייטו) לטיפול כימותרפי מיצוק סטנדרטי הובילה להארכת ההישרדות הכוללת של מבוגרים ללא עדות לשארית מחלה מינימאלית עם אבחנה של B-Cell Precursor Acute Lymphoblastic Leukemia, כך עולה מתוצאות מחקר חדש בשלב 3 שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. ברקע למחקר מסבירים המומחים כי Blinatumomab מכוון ל-CD19 על תאי B ומאושר כיום לשימוש […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הרחבת ההתוויה למתן Darzalex Faspro (או Daratumumab ו-Hyaluronidase-fihj) בשילוב עם Bortezomib, Lenalidomide ו-Dexamethasone כטיפול אינדוקציה ומיצוק בחולים מתאימים להשתלה עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה. האישור התקבל לאחר סקירה מועדפת ומבוסס על נתוני יעילות ובטיחות ממחקר PERSEUS בתווית-פתוחה, שכלל 709 חולים מתחת לגיל 70 שנים […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את הטיפול ב- Faricimabבחולים עם הפרעת ראיה משנית לבצקת מקולארית עקב חסימת וריד רשתית, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות רוש. מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Faricimab לטיפול בבצקת מקולארית לאחר חסימת וריד רשתית במהלך חודש אוקטובר בשנת 2023. דובר של חברת התרופות מסר […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה