Syncope

הנחיות חדשות לטיפול בסינקופה שמות דגש על ניהול המקרים בחדרי מיון (Eur Heart J)

כמחצית מכלל החולים עם אירוע של סינקופה במהלך חייהם אושפזו לבית חולים, גם במקרים בהם הסיכון להישנות היה נמוך. הנחיות חדשות בנושא סינקופה מטעם ה-ESC (European Society of Cardiology) מספקות לראשונה אלגוריתם לסיווג חולים אלו בחדרי מיון ושחרור המטופלים בסיכון נמוך.

המומחים מסבירים כי 75% מהעלויות הכרוכות בטיפול בסינקופה נובעות מאשפוז ולכן הפחתת אשפוזים עשויה לצמצם את ההוצאות הרפואיות באופן משמעותי.

לאחר בדיקה ראשונית בחדר המיון, כולל אנמנזה רפואית, בדיקה גופנית עם מדידת לחץ דם במנוחה ובשכיבה ובדיקת אק”ג בכל החולים, להלן ההמלצות בהנחיות העדכניות:

·       ניתן לשחרר מחדר המיון חולים עם מאפיינים בסיכון נמוך בלבד, ככל הנראה משנית לסינקופה משנית לרפלקס וגאלי, תנוחתי או אורתוסטטיזם.

·       חולים עם מאפיינים בסיכון גבוה לא ישוחררו אלא ישלימו הערכה אבחנתית אינטנסיבית ביחידת סינקופה או יחידת מעקב בחדר המיון או אשפוז.

·       חולים ללא מאפיינים בסיכון גבוה או נמוך יהיו במעקב בחדר המיון או ביחידת סינקופה, במקום אשפוז.

המסמך כולל מספר טבלאות המתארות מאפיינים בסיכון גבוה, דוגמת מחלת עורקים כלילית או מחלה מבנית חמורה, סינקופה בזמן מאמץ או בשכיבה והופעה פתאומית של דפיקות לב מיד לאחר סינקופה. עוד מפורטים קריטריונים בחולים עם מאפיינים התומכים בטיפול ראשוני ביחידת מעקב בחדר המיון ו/או מסלול מהיר ליחידת סינקופה לעומת אשפוז בבית החולים.

המומחים מציינים כי יחידות סינקופה זמינות במספר בתי חולים בארצות הברית ובמרבית בתי החולים באיטליה, אך בחלק מהמדינות אין כלל יחידות כאלו.

לדבריהם, אלגוריתם הסיכון חדש ומסלול הטיפול בחולים אלו יאפשר ניהול של מספר רב יותר של חולים בחדרי מיון (מעקב/יחידת סינקופה) ויגביל את האשפוז לבית החולים לחולים שבאמת נדרשים לכך.  ממחקרים בנושא עלה כי באמצעים אלו ניתן להפחית את שיעור האשפוזים בהיקף של עד שליש מהמקרים.

מסמך ההנחיות המלא כולל 113 המלצות (46 מהן בדרגת סיווג I) ו-19 כללים פשוטים להנחיית האבחנה והניהול של חולים לאחר סינקופה. עוד ישנן המלצות מעשיות לרופאים כיצד לבצע בדיקות אבחנתיות ולפרש את התוצאות.

מרכיב חדש ממליץ על תיעוד בוידאו של אובדן הכרה זמני וספונטאני במקרים שחשודים כי אינם על-רקע סינקופה. באופן ספציפי, על רופאים לשקול תוספת צילום וידאו למבחן Tilt Table Test להגדלת המהימנות של התצפית הקלינית של אירועים מושרים ולעודד את החולים וקרובי משפחתם לתעד אירועים ספונטאניים או נפילות.

ההנחיות ממליצות גם לרופאים לשקול בדיקות בסיסיות להערכת תפקוד אוטונומי של הלב וכלי דם, דוגמת תרגיל ולסלבה, מבחן נשימה עמוקה, או ניטור לחץ דם אמבולטורי, בחולים עם חשד לתת לחץ דם אורתוסטטי נוירוגני.

לסיום, ההנחיות ממליצות על הרחבת השימוש ב-ILR (Implantable Loop Recorder) לאבחנה של חולים עם נפילות ללא-הסבר, מקרים חשודים לאפילפסיה, או אירועים חוזרים של סינקופה ללא-הסבר וסיכון נמוך למוות לבבי פתאומי.

Eur Heart J. Published March 19, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Donanemab, תכשיר כנגד-עמילואיד, הניתן פעם כעירוי תוך-ורידי אחת לחודש למבוגרים עם מחלת אלצהיימר תסמינית בשלב מוקדם, כולל ליקוי קוגניטיבי קל או דמנציה קלה עם הוכחה פתולוגית לעמילואיד. המומחים מסבירים כי Donanemab אחת לחודש הינו הטיפול הראשון והיחיד כנגד נגעי עמילואיד עם הוכחות התומכות […]

  • האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    בחולים עם מיגרנה שהחליפו מטיפול פומי בטריפטנים לטיפול ב- Ubrogepant (אוברלוי) דווח על תוצאות טובות יותר, בהשוואה לחולים שבחרו להחליף לתכשיר אחר ממשפחת טריפטנים, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מרבית ההנחיות לטיפול בארצות הברית ממליצות כי חולים ינסו לפחות שני טריפטנים שונים לפני נסיון […]

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vyvgart לטיפול במבוגרים עם CIDP (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vyvgart לטיפול במבוגרים עם CIDP (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את משלב Efgartigimod Alfa ו-Hyaluronidase (או Vyvgart-Hyrtulo) לטיפול במבוגרים עם אבחנה של CIDP (או Chronic Inflammatory Demyelinating Polyneuropathy). המומחים מסבירים כי Vyvgart הינו התכשיר הראשון ממשפחת Neonatal Fc Receptor Blocker, שאושר לטיפול ב-CIDP ויהיה זמין במתן חד-שבועי כזריקה תת-עורית. במחקר ADHERE בשלב 3, 69% מהחולים שטופלו […]

  • קדם רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר (JAMA Netw Open)

    קדם רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי קדם-רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר. החוקרים התבססו על נתונים ממחקר French Conception Study, מחקר עוקבה פרוספקטיבי ארצי הכולל למעלה מ-1.9 מיליון הריונות, כאשר האימהות היו במעקב ממוצעה לאורך תשע שנים. מהנתונים עולה כי כ-3% מהאימהות […]

  • טיפול במעכבי אלפא עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה של גופיפי לואי (Neurology)

    טיפול במעכבי אלפא עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה של גופיפי לואי (Neurology)

    תרופות מסוימות המשמשות לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית מלוות בסיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי (Dementia with Lewy Bodies), הסוג השני בשכיחות של דמנציה משנית לשינויים נוירו-קוגניטיביים לאחר מחלת אלצהיימר. בשנים האחרונות עלו השערות כי שיפור הפעילות המטבולית במוח עשוי להפחית את הסיכון למחלת פרקינסון. מחקרים קודמים הראו כי Terazosin, Doxazosin, או Alfuzosin מובילים להפעלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה