Surgery

מהם עשרת האתגרים הטכנולוגים הרפואיים של העלאת בטיחות המטופל לשנת 2014 ? (Health Devices )

מכון ה-ECRI מפרסם כעת במהדורת נובמבר של  Health Devices את עשרת הטכנולגיות החשובות ביותר לפיתוח/שכלול/יישום בשנת 2014  מבחינת בטיחות המטופלים .

להלן רשימת 10 הטכנולוגיות ה”מאותגרות”:

  • שיפור מערכות התראה – האתגר להקטין התראות שאין להן חשיבות קלינית גבוהה, ולהביא לאופטימיזציה של פרוטוקלי תגובה.

  • מניעת טעויות במינוני תרופות הניתנות במשאבות עירוי – באמצעות שילוב מערכות מידע נוספות שיבטיחו שהמטופל הנכון מקבל את התרופות הנכונות במינון הנכון.

  • מניעת חשיפה לקרינה מ-CT בילדים – שימוש במבחנים דיאגנוסטיים בטוחים יותר כמו רנטגן, MRI, אולטרהסאונד והמנעות מ-CT חוזר ככל האפשר.

  • שיפור אינטגרצייה בין נתוני תיק רפואי אלקטרוני ומערכות מידע בריאותיות אחרות – ע”פ הדו”ח קיימים עדיין כשלים באינטרגרציה ויש לשפר בדיקות המערכת, אימון הצוותים ומערכת לדיווח על שגיאות.

  • הפחתת חשיפה לקרינה של אנשי צוות  בחדרי ניתוח היברידיים –  קיים כיום סיכון מוגבר לחשיפה לקרינה בהעדר מערכות התראה ויש צורך בתכנון הגנה מפני קרינה בחדרי הניתוח ההיברידים.  

  • שיפור חיטוי מכשירים אנדוסקופיים וניתוחיים – חיטוי לא מלא או נכון של מכשירים לאחר פעולות אנדוסקופיות או ניתוחים מוביל לזיהומים ומחלות כמו הפטיטיס C , שחפת, HIV ויש לשפר ולהטמיע פרוטוקולי חיטוי באופן נכון.

  • מניעת כשלים הנובעים מעדכוני/שידרוגי מיכשור הפוגעים בקשר עם מערכות אחרות – לעיתים שידרוג במערכת טכנולוגית אחת עלול לפגוע בציוד/מערכת אחרת הקשורה אליה , ולכן נדרשת עבודת צוות של אנשי צוות רפואי ואנשי מערכות מידע בבדיקת והטמעת שינויים/שידרוגים במערכות הנמצאות בשימוש.

  • מניעת סיכונים למטופלים ילדים מטכנולוגיות המיועדות למבוגרים – יש לשאוף לכך שילדים יטופלו בטכנולוגיות המיועדות ספציפית לילדים בשל החשש לפגיעה בילדים (על רקע הבדלים בגודל ובמנטליות הנפשית) המטופלים בטכנולוגיות שתוכננו עבור מבוגרים.

  • מניעת סיבוכים בניתוחים באמצעות רובוטיים על רקע אימון לא מספיק – לאור העליה הדרמטית בשימוש בניתוח ברובוטים, על בתי החולים לוודא שהצוות המנתח מפתח מיומנות ספציפית לשימוש נכון בטכנולוגיה.

  • מניעת השארת ציוד וחומרים במנותחים – ע”פ הדו”ח בין 2005-2012 דווחו 772 מקרים כאלה, מהם 16 הסתיימו במוות. יש צורך באמצעים ויזואליים לבדיקת מיכשור לפני ואחרי שימוש בפרוצדורות ניתוחיות.
  • מחברי הדו”ח מסכמים כי על הקלינאים להיות מודעים לחשיבות אתגרים/אזהרות אלו שכן הם למעשה היחידים שיכולים לעשות משהו בכדי להקטין את הסיכון לסיבוכים אלה. הם מציינים שיש לזכור שהטכנולוגיה שבה נעשה שימוש היא אמנם כלי עזר אך “אי אפשר להוציאה מהקופסא ולהתחיל להשתמש בה באופן מיידי” .

    Health Devices. November 2013

    לדיווח במדסקייפ

    0 תגובות

    השאירו תגובה

    רוצה להצטרף לדיון?
    תרגישו חופשי לתרום!

    כתיבת תגובה

    מידע נוסף לעיונך

    כתבות בנושאים דומים

    • חיבור למד סוכר רציף מלווה בירידה ממושכת בריכוז המוגלובין מסוכרר במבוגרים עם סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס ה-ADA)

      חיבור למד סוכר רציף מלווה בירידה ממושכת בריכוז המוגלובין מסוכרר במבוגרים עם סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס ה-ADA)

      במבוגרים עם סוכרת מסוג 2 חלה ירידה בריכוז המוגלובין מסוכרר בתוך שלושה חודשים מהתחלת ניטור באמצעות מד סוכר רציף, ללא תלות בטיפול באינסולין, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו ניצוח רטרוספקטיבי של נתונים ממאגר Optum Market Clarity Database והתמקדו במבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה עם סוכרת מסוג 2, אשר החלו […]

    • הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

      הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

      מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Pain עולה כי טיפול ב-TENS (או Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) בתדירות גבוהה ועצימות גבוהה הוביל להקלה דומה בכאב לאחר ניתוח לפרוסוקפי לכריתת כיס מרה כמו טיפול תוך-ורידי באופיואידים. מדגם המחקר כלל 163 חולים שעברו כריתת כיס מרה בגישה לפרוסקופית בשני מרכזים בשבדיה בין השנים 2019 ו-2023. חולים […]

    • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

      טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

      במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

    • ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

      ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

      במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Arthroplasty דווח על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בעלויות טיפול גבוהות יותר וסיכון מוגבר לסיבוכים ניתוחיים, כולל שבר סביב מפרק תותב ועירויים, בהשוואה לניתוח קונבנציונאלי להחלפת מפרק הירך. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות כ-1.2 מיליון חולים (גיל […]

    • דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Arthroplasty)

      דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Arthroplasty)

      בחולים עם אבחנה של דום נשימה חסימתי בשינה תועד סיכון מוגבר לסיבוכים משמעותיים לאחר ניתוח החלפה מלאה של מפרק, כולל דליריום, תסחיף ריאתי וסיבוכים תרומבואמבוליים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של שבעה מחקרים שכללו 20,977 משתתפים עם וללא דום נשימה חסימתי בשינה, אשר עבדו ניתוח […]

    • האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

      האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

      פענוח בדיקות הדמיה הינה משימה מאתגרת הדורשת זמן רב של רופאים ולמרות זאת מלווה בשכיחות לא מבוטלת של טעויות בפענוח בדיקות ההדמיה. מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Radiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מערכת בינה מלאכותית של ChatGPT-4 עשויה לסייע לרדיולוגים בבחינה חוזרת וזיהוי טעויות בדו”חות הרדיולוגיים ע”י זיהוי הטעויות הנפוצות […]

    • מחלה הקשורה ל-IgG4 נפוצה וחמורה יותר בגברים (The Lancet Rheumatol)

      מחלה הקשורה ל-IgG4 נפוצה וחמורה יותר בגברים (The Lancet Rheumatol)

      במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מחלה הקשורה ל-IgG4 (או IgG4-Related Disease) חמורה יותר בקרב גברים, עם רמות ליפאז נמוכות יותר משמעותית ושכיחות גבוהה יותר משמעותית של מעורבות איברים, בהשוואה לנשים. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי שכלל 328 משתתפים (69% גברים) עם אבחנה של מחלה הקשורה […]

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה