Surgery

ה- FDA מאשר שימוש ארוך יותר ב- Valganciclovir למניעת CMV במושתלי כליה

מאת ד”ר מיכל איזנשטט

ה- FDA (The US Food and Drug Administration) אישר מרווח טיפול ממושך יותר בטבליות valganciclovir (Valcyte) במושתלי כליה מבוגרים המצויים בסיכון מוגבר לחלות במחלה על רקע זיהום ב- CMV (cytomegalovirus).

עפ”י המשטר החדש, המינון היומי של 900 מ”ג, המותחל תוך 10 ימים מן ההשתלה ימשך ל- 200 ימים, במקום 100 ימים, כפי שהיה נהוג עד כה.

Valganciclovir מאושרת לשימוש לטיפול ברטיניטיס על רקע CMV במבוגרים עם איידס ולמניעת זיהום ב- CMV במבוגרים מושתלי כליה, לב, או כליה-לבלב בסיכון גבוה.  כמו כן התרופה מצויה בשימוש למניעת זיהום פעיל ב- CMV בילדים מושתלי כליה או לב בני 4 חודשים עד 16 שנים.

מיצרנית התרופה נמסר כי על אף ההתקדמות בטיפול ב- CMV, מחקרים הדגימו כי יותר משליש מן החולים יפתחו זיהום ב- CMV גם לאחר 100 ימי טיפול מניעתי.  שפעול של הנגיף הרדום בד”כ מופיע בעת החלשות המערכת החיסונית, תופעה אשר יכולה להוביל לסיבוכים, אובדן השתל ואף מוות בחולים מושתלים.

אישור ה- FDA התבסס על ממצאי מחקר רב מוסדי כפול סמיות בהקצאה אקראית בשם IMPACT (Improved Protection Against Cytomegalovirus in Transplant), שבדק 326 מושתלי כליה שנחשבו בסיכון מוגבר לפתח מחלה עקב CMV (התורם היה חיובי ל- CMV/המקבל היה שלילי ל- CMV).

מתוצאות המחקר עולה כי לאחר שנה, טיפול מניעתי ב- valganciclovir במשך 200 ימים הוריד משמעותית את הסיכון לחלות בזיהום ב- CMV ב- 56% בהשוואה לטיפול בן 100 ימים (היארעות זיהום ב- CMV, 16.1% לעומת 36.8%; P < .0001).  בנוסף גם היארעות וירמיה של CMV ירדה משמעותית (37.4% לעומת 50.9%; P = .015).

אחוז מושתלי הכליה שלקו בזיהום ב- CMV נותר נמוך גם לאחר שנתיים (21.3% לעומת 38.7%; P = .0008),  ממצא המצביע על ירידה אמיתית בהיארעות ולא רק דחייה של המחלה.

מבין הסיבוכים העומדים בפני אלו שעברו השתלת כליות, CMV הינו סיבוך שיכול להימנע באמצעות טיפול מניעתי.  מן המחקר הנ”ל עולה כי ניתן לצמצם עוד יותר את הסיכון ע”י הארכת משך הטיפול המניעתי מ- 100 ימים ל- 200 ימים.

יש לציין כי הארכת משך מתן התרופה לא השפיע בצורה משמעותית על בטיחותה הכללית.  תופעות לוואי אירעו בשיעורים דומים בין שתי הקבוצות, כאשר הרוב דורגו כקלות עד בינוניות (91%) וכאלו שלא קשורות לתרופת המחקר (85%).

תופעות הלוואי שדווחו בשכיחות הגבוהה ביותר היו (בהשוואה בין מתן תרופה ל- 200 ימים ובין מתן ל- 100 ימים) לויקופניה (38% לעומת 26%), שלשול (31% לעומת 26%), ובצקת פריפרית (19% לעומת 21%).  לא הודגם הבדל משמעותי בשיעור דחיות שתל חריפות שאושרו בביופסיה בין הקבוצות (11% לעומת 17%; P = .114).

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Pain עולה כי טיפול ב-TENS (או Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) בתדירות גבוהה ועצימות גבוהה הוביל להקלה דומה בכאב לאחר ניתוח לפרוסוקפי לכריתת כיס מרה כמו טיפול תוך-ורידי באופיואידים. מדגם המחקר כלל 163 חולים שעברו כריתת כיס מרה בגישה לפרוסקופית בשני מרכזים בשבדיה בין השנים 2019 ו-2023. חולים […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס מלווה בסיכון מופחת לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות (The Lancet Rheumatology)

    פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס מלווה בסיכון מופחת לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות (The Lancet Rheumatology)

    פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס ( Lupus Low Disease Activity State, או LLDAS) או הפוגה ממושכת לאורך שלושה חודשים מלווה בסיכון מופחת משמעותית לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות בחולי לופוס, כאשר פעילות מחלה נמוכה לאורך פרק זמן ארוך יותר מלווה בירידה גדולה עוד יותר בסיכון לסיבוכים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה