Surgery

האם Venlafaxine מעלה את הסיכון לתמותה לבבית פתאומית? (מתוך BMJ )

ממחקר חדש שפורסם במהדורת 10 בפברואר של BMJ עולה כי אין קשר בין נטילת Venlafaxine (אפקסור) ובין סיכון מוגבר לתמותה לבבית פתאומית, או להפרעות קצב מסכנות-חיים, בהשוואה לנוגדי-דיכאון אחרים.

לדברי החוקרים, ממצאים אלו מבוססים על למעלה מ-200,000 חולים שטופלו כנגד דיכאון, ומספקים בסיס מוצק להשפעה הבטוחה של Venlafaxine על הלב, בדומה לנוגדי-דיכאון אחרים.

החששות כי – Venlafaxine, השייך למשפחת SNRI (Serotonin-Norepinephrine Reuptake Inhibitor), היה פחות בטוח מתרופות ממשפחת SSRI (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor) הוביל להנחיות מטעם UK Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency בדצמבר 2004. במאי 2006, לאחר סקירה נוספת, ה-MHRA ריכך את עמדתו, עם המלצה להימנע ממתן Venlafaxine רק בחולים עם יתר לחץ דם לא-מאוזן, או בסיכון גבוה מאוד להפרעות קצב חדריות.

על-בסיס הנתונים ממאגר United Kingdom General Practice Research Database, החוקרים העריכו אם הסיכון לתמותה לבבית פתאומית או כמעט-מוות היה גבוה יותר עם Venlafaxine, בהשוואה ל-Fluoxetine (פרוזק), Citalopram (רסיטל), או Dosulepin.

החוקרים אספו נתונים במהלך 10 שנים (1995-2005) אודות חולים עם אבחנה של דיכאון או חרדה, שהחלו בטיפול בנוגדי-דיכאון אלו. יעד המחקר היה תמותה לבבית פתאומית או כמעט-תמותה, שהוגדרו בנוכחות הפרעת קצב חדרית מהירה ממארת, תמותה פתאומית מסיבות לבביות, או תמותה מחוץ לבית החולים עקב איסכמיה לבבית חריפה.

בסופו של דבר, במהלך מעקב ממוצע של 3.3 שנים, תועדו 568 מקרים של תמותה לבבית פתאומית או כמעט-תמותה ב-207,384 המשתתפים הרשומים במאגר הנתונים. השיעור הכולל של תמותה לבבית פתאומית או כמעט-תמותה עמד על 8.21 ל-10,00 שנות-אדם.

החוקרים התאימו לכל מקרה עד 30 ביקורות, עם סך כולל של 14,812 ביקורות.

לא נמצאו עדויות לפיהן Venlafaxine הביא לעלייה בסיכון לתמותה לבבית פתאומית או כמעט-תמותה, בהשוואה ל-Fluoxetine (Adjusted OR = 0.66), Citalopram (Adjusted OR = 0.89), או Dosulepin (Adjusted OR = 0.83).

החוקרים מאמינים כי החשד לסיכון מוגבר שהוביל למחקר הנוכחי, נבע ככל הנראה מרעילות עקב מינון-יתר. עם זאת, רופאים ובני משפחה צריכים להיות עירניים באשר לסיכון האפשרי למינון-יתר עקב תרופה זו ונוגדי-דיכאון אחרים.

BMJ 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • האם היפוקסמיה משנית לדום נשימה חסימתי בשינה עלוה להביא לעליה בסיכון להישנות סרטן ריאות? (מתוך כנס SLEEP)

    האם היפוקסמיה משנית לדום נשימה חסימתי בשינה עלוה להביא לעליה בסיכון להישנות סרטן ריאות? (מתוך כנס SLEEP)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס SLEEP עולה כי אירועי היפוקסמיה ועומס היפוקסי משנית לדום נשימה חסימתי בשינה עלולים להביא לעליה בסיכון להישנות סרטן ריאות. החוקרים השלימו סקירה רטרוספקטיבית של הרשומות הרפואיות של 403 מבוגרים (גיל חציוני של 74 שנים; 52% נשים) עם היסטוריה של סרטן ריאות מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) ונתוני […]

  • ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Arthroplasty דווח על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בעלויות טיפול גבוהות יותר וסיכון מוגבר לסיבוכים ניתוחיים, כולל שבר סביב מפרק תותב ועירויים, בהשוואה לניתוח קונבנציונאלי להחלפת מפרק הירך. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות כ-1.2 מיליון חולים (גיל […]

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה