Surgery

הקשר בין תחלואה קרדיווסקולארית ובין תדירות השימוש בטריפטאנים לטיפול במיגרנה (מתוך Headache)

ממחקר חדש שפורסם ב-Headache עולה כי בחולי מיגרנה עם גורמי סיכון לתחלואה קרדיווסקולארית, השימוש בתרופות ממשפחת טריפטאנים נמוך יותר, בהשוואה לחולי מיגרנה אחרים.

לדברי החוקרים, לאור ממצאים אלו, שתוארו בחולים ללא התוויות-נגד לטיפול בטריפטאנים, על הרופאים המטפלים לקחת בחשבון את האפשרות להתפתחות אירועים קרדיווסקולאריים בחולי מיגרנה, ועל החולים להיות מודעים לסיבוכים האפשריים.

החוקרים בחנו נתונים אודות למעלה מ-6100 חולי מיגרנה בארה”ב. הם מצאו כי השימוש בטריפטאנים היה נמוך משמעותית בחולי סוכרת (OR = 0.6), בחולים עם יתר לחץ דם (OR = 0.6), ובמעשנים (OR = 0.7), בהשוואה לחולים ללא גורמי סיכון אלו.

כמו כן, הסיכוי לנטילת טריפטאנים היה נמוך יותר בקרב חולים עם היסטוריה של אוטם לבבי (OR = 0.4), שבץ (OR = 0.6) או ניתוח לבבי (OR = 0.5).

עם זאת, ללא קשר לגורמי סיכון קרדיווסקולאריים או מצב המחלה, נטילת טריפטאנים עלתה כפונקציה של המוגבלות. בזמן כאב, גם חולים בסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית צפויים ליטול טריפטאנים להקלה על הכאבים.

החוקרים מוסיפים כי הממצאים מדגישים את גודל הנטל הכרוך במיגרנה, ושוב קוראים לרופאים ולמטופליהם לדון בסיכון ובתועלת לבחירת הטיפול המתאים ביותר למטופל.

החוקרים כותבים כי אירועים לבביים חמורים בעקבות נטילת טריפטאנים הם נדירים מאוד, הם למעשה לא מצאו קשר בין נטילת טריפטאנים ובין סיכון מוגבר לתחלואה קרדיווסקולארית. הם סבורים כי הממצאים משקפים את גורם ההרתעה .

Headache 2009

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה