Surgery

האם מעכבי ACE משפרים תוצאות בחולי CAD ללא אי ספיקת לב ? (מתוך The Lancet)

ממידע המקיף שלושה מחקרים חדשים, שפורסם במהדורת אוגוסט של The Lancet, עולה כי טיפול במעכבי ACE יכול להוריד את הסיכון של תמותה, MI ושבץ בחולים עם CAD (coronary artery disease), אך ללא אי ספיקת לב. לפיכך, החוקרים ממליצים, שיש לשקול לתת טיפול זה לכל חולי CAD.

המחברים של מאמר מערכת נלווה אינם מסכימים עם מסקנה זו, לטענתם, בעוד ששניים מהמחקרים מצביעים על יתרון של טיפול במעכבי ACE על פני טיפול בפלצבו, המחקר השלישי אינו מצבע על כך. היות והמחקר השלישי כולל יותר חולים בסיכון נמוך, מחברי המאמר מאמינים כי המסר האמיתי מהאנליזה הנוכחית הוא, שיש להציע טיפול במעכבי ACE לחולים ספציפיים בסיכון גבוה.

החוקרים ערכו אנליזה של מידע משלושה מחקרים, שבדקו טיפול במעכבי ACE בחולים CAD ללא אי ספיקת לב : HOPE (Heart Outcomes Prevention Evaluation), EUROPA (European trial on Reduction Of cardiac events with Perindopril among patients with stable CAD) ו-PEACE (Prevention of Events with ACE inhibition trial). במחקרים השתתפו כמעט 30,000 נבדקים.

טיפול במעכבי ACE נמצא קשור לירידה משמעותית בכל הסיבות לתמותה, בתמותה קרדיווסקולרית, ב-MI לא פטלי, בשבץ, באי ספיקת לב ובניתוח CABG. אך הטיפול לא השפיע על השימוש ב-PCI (percutaneous coronary intervention).

בסך הכללי, 10.7% מהחולים המטופלים במעכבי ACE חוו תמותה קרדיווסקולרית, MI לא פטלי או שבץ בהשוואה ל-12.8% בקבוצת הפלצבו (p < 0.0001).

החוקרים ציינו כי מלבד שבץ ותופעות של רה-וסקולריזציה (שהם יוצאים מן הכלל), הירידה בסיכון, שנראתה באוכלוסיית חולים אלה הייתה ברת השוואה לזו, שנצפתה במחקרים קודמים של חולים עם אי ספיקת לב או עם תפקוד סיסטולי לקוי של חדר שמאל.

לדברי החוקרים, יש לשקול לתת טיפול במעכבי ACE בכל החולים עם טרשת עורקים. לא צריך להיות לחולים אלה שום קונטרה אינדיקציה לתרופות אלה, כרופא, עלינו להחליט אם הסיכון שלהם לאירועים קרדיווסקולרים מצדיק מתן טיפול זה. אך מחברים של מאמר מערכת נלווה מאמינים כי החוקרים טועים בפירוש תוצאות המחקר.

מחברי המאמר טוענים כי רק מחקרי HOPE ו-EUROPA מראים יתרון בטיפול במעכבי ACE בעוד ש-PEACE אינו מראה יתרון זה. לדבריהם ייתכן וזה קרה היות ו-PEACE לא כלל חולים עם סוכרת ועם סיכון קרדיווסקולרי גבוה.

בניגוד למסקנות החוקרים, מחברי המאמר מאמינים כי המידע בעצם מראה כי למעכבי ACE יש יתרון בחולים עם סיכון גבוה ועם סוכרת ובחולים, שלא ניתן לשלוט בריכוזי השומנים בסרום שלהם (או חולים עם גורמי סיכון אחרים). אך הטיפול אינו מוסיף יתרון כל שהוא לחולים עם סיכון נמוך הנמצאים כבר תחת טיפול באספירין, בחוסמי בטא או בסטטינים.

בתגובה לביקורת זו, החוקרים דבקו במסקנות שלהם באומרם, שכשהמידע ממחקרי HOPE ו-EUROPA נותח, תוך התמקדות על חולים בסיכון נמוך, שטופלו במעכבי ACE, היתרון לטיפול במעכבי ACE נשמר. לדעתם המשתנים, שנבדקו במחקר PEACE הם שגרמו לתוצאות השונות.

בניגוד למשתנים, שנבדקו במחקרי HOPE ו-EUROPA, מחקר PEACE בדק משתנים, שכללו רה-וסקולריזציה של עורקים קורונרים, משתנה שלדעת החוקרים, הוא תוצאה סובייקטיבית המושפעת משיקול דעת קליני. המידע ממחקר PEACE יכול להיות מוסבר על ידי כוח סטטיסטי נמוך התורם לשימוש במשתנה “רך”.

Lancet 2006; 368:555-556,581-588

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Arthroplasty דווח על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בעלויות טיפול גבוהות יותר וסיכון מוגבר לסיבוכים ניתוחיים, כולל שבר סביב מפרק תותב ועירויים, בהשוואה לניתוח קונבנציונאלי להחלפת מפרק הירך. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות כ-1.2 מיליון חולים (גיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה