מנתונים חדשים עולה כי הגברת הצריכה של חומצות שומן אומגה-שלוש בתזונה מלווה בסיכון נמוך יותר משמעותית לאירועי דכאון, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Nutrients.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיכאון פוגע בכ-264 מיליון אנשים ברחבי העולם. ממחקרים קודמים עולה כי הירידה בצריכת מוצרי מזון המכילים חומצות שומן אומגה-שלוש מלווה בעליה בהיארעות דיכאון. עם זאת, העדויות אודות החשיבות האפשרית של חומצות שומן אומגה-שלוש בהתפתחות דיכאון אינן עקביות.
במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין צריכת חומצות שומן אומגה-שלוש ובין היארעות אירועי דכאון ב-13,879 מבוגרים בגילאי 39-64 שנים ובקשישים לאחר גיל 65 שנים שלקחו חלק במחקר ELSA-Brasil (Longitudinal Study of Adult Health), כאשר שאלוני תזונה שימשו צריכת חומצות שומן אומגה-שלוש בתזונה.
המרכיבים התזונתיים בהם התמקדו החוקרים כללו חומצות שומן רב-בלתי-רוויות וחומצות שומן אומגה שלוש: ALA (Alpha-Linolenic Acid), EPA (Eicosapentaenoic Acid), DHA (Docosahexaenoic Acid) ו-DPA (Docosapentaenoic Acid).
החוקרים מדווחים כי צריכה של חומצות שומן אומגה-שלוש לוותה בירידה של 2-65% בסיכון לאירועי דיכאון בחולים עם היסטוריה של אירועי דכאון. בנוסף, צריכה של חומצות שומן ו-ALA לוותה בסיכון מופחת להופעה חדשה של אירועי דיכאון (ירידה של 9% ו-19%, בהתאמה).
מהניתוח הסטטיסטי עולה כי לחומצות שומן ממשפחת אומגה-שלוש השפעה מגנה מפני המשך אירועי דכאון. עוד עולה מהנתונים כי עליה בצריכת חומצות שומן אומגה-שלוש בתזונה לוותה בירידה בסיכון להתפתחות תסמיני דיכאון. צריכה בתזונה של חומצות שומן אומגה-שלוש (יחס סיכויים של 0.91, רווח בר-סמך 95% של 0.84-0.98), DHA (יחס סיכויים של 0.89, רווח בר-סמך 95% של 0.75-1.05), EPA (יחס סיכויים של 0.69, רווח בר-סמך 95% של 0.39-1.20), DPA (יחס סיכויים של 0.66, רווח בר-סמך 95% של 0.33-1.25) ו-ALA (יחס סיכויים של 0.71, רווח בר-סמך 95% של 0.59-0.91) עשויה להגן מפני המשך אירועי דיכאון והופעה חדשה של אירועי דכאון.
ממצאי המחקר מעידים על השפעה מגנה משמעותית של צריכת חומצות שומן אומגה-שלוש מפני אירועי דיכאון במבוגרים.
Nutrients, Aug 7, 2022
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!