Stroke

האם חומצות שומן אומגה-שלוש עשויות לסייע במניעת אירועי דיכאון? (Nutrients)

מנתונים חדשים עולה כי הגברת הצריכה של חומצות שומן אומגה-שלוש בתזונה מלווה בסיכון נמוך יותר משמעותית לאירועי דכאון, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Nutrients.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיכאון פוגע בכ-264 מיליון אנשים ברחבי העולם. ממחקרים קודמים עולה כי הירידה בצריכת מוצרי מזון המכילים חומצות שומן אומגה-שלוש מלווה בעליה בהיארעות דיכאון.  עם זאת, העדויות אודות החשיבות האפשרית של חומצות שומן אומגה-שלוש בהתפתחות דיכאון אינן עקביות.

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין צריכת חומצות שומן אומגה-שלוש ובין היארעות אירועי דכאון ב-13,879 מבוגרים בגילאי 39-64 שנים ובקשישים לאחר גיל 65 שנים שלקחו חלק במחקר ELSA-Brasil (Longitudinal Study of Adult Health), כאשר שאלוני תזונה שימשו צריכת חומצות שומן אומגה-שלוש בתזונה.

המרכיבים התזונתיים בהם התמקדו החוקרים כללו חומצות שומן רב-בלתי-רוויות וחומצות שומן אומגה שלוש: ALA (Alpha-Linolenic Acid), EPA (Eicosapentaenoic Acid), DHA (Docosahexaenoic Acid) ו-DPA (Docosapentaenoic Acid).

החוקרים מדווחים כי צריכה של חומצות שומן אומגה-שלוש לוותה בירידה של 2-65% בסיכון לאירועי דיכאון בחולים עם היסטוריה של אירועי דכאון. בנוסף, צריכה של חומצות שומן ו-ALA לוותה בסיכון מופחת להופעה חדשה של אירועי דיכאון (ירידה של 9% ו-19%, בהתאמה).

מהניתוח הסטטיסטי עולה כי לחומצות שומן ממשפחת אומגה-שלוש השפעה מגנה מפני המשך אירועי דכאון. עוד עולה מהנתונים כי עליה בצריכת חומצות שומן אומגה-שלוש בתזונה לוותה בירידה בסיכון להתפתחות תסמיני דיכאון. צריכה בתזונה של חומצות שומן אומגה-שלוש (יחס סיכויים של 0.91, רווח בר-סמך 95% של 0.84-0.98), DHA (יחס סיכויים של 0.89, רווח בר-סמך 95% של 0.75-1.05), EPA (יחס סיכויים של 0.69, רווח בר-סמך 95% של 0.39-1.20), DPA (יחס סיכויים של 0.66, רווח בר-סמך 95% של 0.33-1.25) ו-ALA (יחס סיכויים של 0.71, רווח בר-סמך 95% של 0.59-0.91) עשויה להגן מפני המשך אירועי דיכאון והופעה חדשה של אירועי דכאון.

ממצאי המחקר מעידים על השפעה מגנה משמעותית של צריכת חומצות שומן אומגה-שלוש מפני אירועי דיכאון במבוגרים.

 

Nutrients, Aug 7, 2022

 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היסטוריה של מיגרנה אינה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון בנשים (Neurology)

    היסטוריה של מיגרנה אינה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון בנשים (Neurology)

    היסטוריה של מיגרנה אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלת פרקינסון בנשים, ללא תלות בתדירות כאבי ראש או סוג המיגרנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 39,312 נשים ממקצועות הבריאות בגילאי 45 שנים ומעלה, ללא היסטוריה של מחלת פרקינסון, שלקחו חלק במחקר Women’s Health Study בין 1992 ועד 1995 […]

  • דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירת מזון מעובד שנקשרה עם חותמת מיקרוביאלית של סרטן מעי גס ורקטום מצויה בקורלציה חיובית עם סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום, בפרט גידולים עם עדות ל-Fusobacterium nucleatum, זן pks של Escherichia coli ו-ETBF (או Enterotoxigenic Bacteroides fragilis). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נכון להיום, אין מחקרים להערכת ההשפעה של דפוס תזונה (במקום רק […]

  • וריאנטים גנטיים בחולי פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעבר (Brain)

    וריאנטים גנטיים בחולי פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעבר (Brain)

    וריאנטים גנטיים הקשורים עם מחלת פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעברו ומתוארים ב-13% מהחולים במחלה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Brain. ממצאי המחקר מדגישים את חשיבות בדיקות גנטיות וייעוץ לחולים עם מחלת פרקינסון. המדגם כלל משתתפים שלקחו חלק במחקר PD GENEration, מחקר רב-מרכזי, תצפיתי וקליני המציע בדיקות גנטיות וייעוץ גנטי לחולים עם מחלת […]

  • אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה תלוי-גיל ונוירופתיה היקפית בקשישים מקצרת את תוחלת החיים הן באופן ישיר והן באופן עקיף דרך השפעה על שיווי משקל ויציבות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 793 קשישים ממרפאות ראשוניות שלקחו חלק במחקרי OKLAHOMA Studies בשנת 1999. המשתתפים השלימו […]

  • האם חיסון כנגד COVID מעלה את הסיכון להתלקחות טרשת נפוצה? (Neurology)

    האם חיסון כנגד COVID מעלה את הסיכון להתלקחות טרשת נפוצה? (Neurology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology עולה כי חיסון כנגד COVID-19 אינו מלווה בעליה בסיכון להתלקחות טרשת נפוצה. עם זאת, תוארה עליה קטנה בסיכון להתלקחות לאחר קבלת מנת דחף כנגד COVID-19 באלו עם טרשת נפוצה פעילה. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי שהתבסס על נתונים ממאגר French National Health Data System וזיהו 124,545 חולים עם טרשת נפוצה, […]

  • טיפול ב-Ofatumumab טוב יותר מ-Teriflunomide לטיפול בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית באוכלוסיות שונות (Neurology)

    טיפול ב-Ofatumumab טוב יותר מ-Teriflunomide לטיפול בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית באוכלוסיות שונות (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הנוגדן החד-שבטי Ofatumumab (קיסימפטה) יעיל יותר מהתכשיר האימונו-מודולטורי  Teriflunomide(אובג’יו) בהשגת הפוגה בחולים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית, באוכלוסיות מרקע אתני שונה. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של מחקר ASCLEPIOS I ו-ASCLEPIOS II להשוואת היעילות והבטיחות של Teriflunomide לעומת Ofatumumab בחולים עם טרשת נפוצה […]

  • מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה בסיכון הכולל לסיבוכים מיקרווסקולאריים בכלל ולמחלת כליות בפרט בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition. החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לסיבוכים מיקרווסקולאריים של סוכרת במדגם פרוספקטיבי שכלל 5,685 משתתפים עם סוכרת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה