מומחים מציעים להפוך את הזנות לחוקית במטרה להפחית הסיכון להתפשטות נגיף ה-HIV (מתוך LANCET)

מאת מערכת אי-מד

בסידרת מאמרים המופיעה ב-LANCET העוסקת בקשר בין המועסקים בתעשיית המין לסיכון להתפשטות נגיף ה-HIV והאיידס ממליצים המחברים להפוך את הזנות והעיסוק בתעשיית המין לחוקיים. ע”פ המחברים,  עובדים בתעשיית המין, נשים, גברים או טרנסג’נדרים, סובלים מדיכוי, אלימות והתעללות, גם מצד אנשי חוק ושוטרים.

כתוצאה מכך, ע”פ המחברים, העובדים בתעשיית המין נמנעים מלהתגונן מהידבקות בHIV. סדרת המאמרים ב-LANCET כוללת עדויות על מקרי אלימות והתעללות מינית של שוטרים במדינות רבות.

לטענת המחברים, הצלחה בצמצום האלימות המינית כנגד עובדי תעשיית המין עשוי גם להביא לצמצום שיעור ההידבקות בHIV בכ-20%, . ובנוסף, להערכתם, מתןטיפול תרופתי אנטי?רטרוויראלילעובדים בתעשייה עשוי לצמצם רמות הנגיף הפעיל בגופם ולהפחית את שיעור ההידבקויות בכ-33% .

לסדרת הכתבות ב-LANCET

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין היקף הפין לפני הניתוח לבין תפקוד השתן לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית בסיוע רובוט

מקור: Int J Urol
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|04/01/2026

מחברי המאמר ניסו לאתר מדדים קליניים של גודל הפין כדי לנבא תוצאות שליטה בהשתנה ובתפקוד המיני לאחר כריתת ערמונית רדיקלית בסיוע רובוט (RARP)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן