Smoking Related Disorders

מומחים באנגליה תוקפים את פרופ’ מק’קי שיצא בביקורת כנגד רשות בריאות הציבור הבריטית בשל עמדתה בנושא סיגריות אלקטרוניות (ערוץ 4 באנגליה)

בהמשך למאמר האורח מטעם האגודה למלחמה בסרטן שפירסמנו היום שבו מביעה האגודה את תמיכתה בביקורת של פרופ’ מרטין מק’קי על ה-PHE הבריטי (רשות בריאות הציבור) אשר מעודד שימוש בסיגריות אלקטרוניות כאמצעי לגמילה מעישון , מתפרמסות כעת באנגליה תגובות התוקפות את עמדתו של פרופ’ מק’קי.

אחת המבקרות המרכזיות היא דבורה ארנוט , מנכ”לית Action on Smoking and Health (ובקיצור ASH) , הטוענת כי הביקורת של מק’קי אינה מבוססת על עובדות.

לטענתה, ולטענת מבקרים נוספים אין עליה בשימוש בסיגריות אלקטרוניות באנגליה בקרב בני נוער וצעירים שלא עישנו לפני כן, ויש בהחלט עליה בשימוש של מעשנים לשעבר.

לדיווח ב -vapouround

לאחר פירסום הביקורת של פרופ’ מק’קי התקיים דיון בערוץ 4 של הטלויזיה הבריטית בהשתתפותו ובהשתתפות דבורה ארנוט.

בראיון טוען מק’קי שמסקנתו מתוך מידע שהתפרסם במס’ מחקרים היא שסיגריות אלקטרוניות אינן מסייעות בגמילה מעישון.  ארנוט לא הסכימה עם הטיעון הזה וגרסה שכל העדויות הקיימות ממחקרים ומחקרים שנעשו באנגליה מצביעים על כך ששימוש בסיגריות אלקטרוניות מסייע בגמילה מעישון סיגריות רגילות. לדעתה, מגמת הירידה הקיימת בעישון באנגליה, עליה אין עוררין , קשורה גם לכך שמשרד הבריאות מעודד שימוש בסיגריות אלקטרוניות כאמצעי לגמילה.

מק’קי טען שע”פ תוצאות מחקר שדווח לאחרונה בארה”ב הצלחת הגמילה באמצעות שימוש בסיגריות אלקטרוניות הייתה מוטלת בספק אם בכלל. לטענתו אנגליה היא המדינה היוצאת מן הכלל בעולם המערבי מבחינת הגישה לסיגריות אלקטרוניות. 

ארנוט מצידה טענה שההנחיות וההמלצות של האיגודים המקצועיים ורשויות הבריאות באנגליה תואמות גם את הגישה של ה-WHO . 

בתשובה לשאלת המנחה באשר לאפשרות שימוש בסיגריות אלקטרוניות במוסדות לחולי נפש (ששיעור העישון אצלם הוא גבוה במיוחד) אמר מק’קי שהשימוש בטיפול בתחליפי ניקוטין, אם באמצעות סיגריות אלקטרוניות או מדבקות/מסטיקים (המאושרים כידוע כטיפול תרופתי), עשוי להיות אפקטיבי ויעיל, אך רק אם הוא נעשה לפרק זמן קצר ותחת השגחה ופיקוח רפואי.

לצפייה בדיון הקליקו כאן

הערת המערכת: כפי שציינו כבר בהתייחסות למאמר של האגודה למלחמה בסרטן הסוגיה מורכבת ונראה שבוויכוח בין הצדדים אין עדיין הסכמה על העובדות… אין ספק שדרושים מחקרים פרוספקטיביים גדולים ארוכי טווח ואיכותיים שיוכלו להשוות בין גישה המעודדת שימוש בסיגריות אלקטרוניות כאמצעי לגמילה, לבין הגישה המתנגדת לכל שימוש , תוך בחינה של תוצאות הצלחה מגמילה מעישון של סיגריות רגילות, היקף השימוש בסיגריות אלקטרוניות בקרב לא מעשנים, והכי חשוב – תוצאות של מדדים בריאותיים השוואתיים בין אלו שעברו לסיגריות אלקטרוניות לבין אלו שממשיכים לעשן סיגריות רגילות ולבין אלה שנגמלו מעישון ללא מעבר לסיגריות אלקטרוניות כלל וכאלה שלא עישנו כלל.

מכיוון שנראה שיעבור עוד זמן רב עד שיהיה, אם בכלל , מחקר מקיף כזה, נראה שהעימות יימשך…

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 שטופלו ב- Semaglutideתועדו סיכויים נמוכים יותר לקבלת טיפול רפואי בשל תלות בטבק, בהשוואה לתרופות אחרות המשמשות לאיזון רמות הסוכר בדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.  ממצאי המחקר מציעים כי טיפול ב- Semaglutide עשוי לסייע במאמצים להפסקת עישון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה