Smoking Related Disorders

הערכת תוצאות התערבות להפסקה בתר-ניתוחית של עישון עם טיפול ב-Varenicline (מתוך Anesthesiology)

בכתב העת Anesthesiology פורסמו תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות בתר-ניתוחית להפסקת עישון עם Varenicline הביא לעליה בשיעורי הפסקת עישון 3, 6 ו-12 חודשים לאחר ניתוח אלקטיבי לא-לבבי, ללא עליה בשיעור תופעות הלוואי החמורות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידועה ההשפעה של התערבויות בתר-ניתוחיות להפסקת עישון על שיעורי הפסקת עישון ובטיחות הפסקת עישון פחות מארבעה שבועות לפני ניתוח. במסגרת המחקר הם ביקשו לבחון את הבטיחות והיעילות של הפסקת עישון בתר-ניתוחית עם Varenicline להפחתת עישון בחולים המועמדים לניתוח אלקטיבי.

במסגרת המחקר הפרוספקטיבי, רב-מרכזי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, נכללו 286 חולים, שחולקו באקראי ל-Varenicline או פלסבו. שתי הקבוצות קיבלו ייעוץ טלפוני וייעוץ באשפוז במהלך 12 חודשים. התוצא העיקרי היה שיעורי הפסקת עישון לאחר 12 חודשים מהניתוח. תוצאים משניים כללו את שיעורי הימנעות מעישון 3 ו-6 חודשים לאחר הניתוח. ניתוח  סטטיסטי שימש לזיהוי משתנים בלתי-תלויים הנוגעים להפסקת עישון.

שיעורי הימנעות מעישון לאחר 12 חודשים עם Varenicline בהשוואה לפלסבו עמדו על 36.4% לעומת 25.2% (p=0.04). לאחר שלושה ושישה חודשים, שיעורי הימנעות מעישון עמדו על 43.7% לעומת 31.9% (סיכון יחסי של 1.37, p=0.04) ו-35.8% לעומת 25.9% (סיכון יחסי של 1.43, p=0.04) עם Varenicline בהשוואה לפלסבו, בהתאמה.

הטיפול ב-Varenicline (יחס סיכויים של 1.76, p=0.04), ותלות בתר-ניתוחית בניקוטין (יחס סיכויים של 0.82, p=0.03) ניבאו הימנעות מעישון לאחר 12 חודשים.

פרופיל תופעות הלוואי בשתי הקבוצות היה דומה, למעט בחילות, שהיו נפוצות יותר עם Varenicline, בהשוואה לפלסבו (13.3% לעומת 3.7%, p=0.004).

החוקרים מסכמים וכותבים כי התערבות בתר-ניתוחית להפסקת עישון עם Varenicline הביאה לעליה בשיעורי הפסקת עישון לאחר 3, 6 ו-12 חודשים מניתוח לא-לבבי אלקטיבי, ללא עליה בתופעות לוואי חמורות.

Anesthesiology. 2012 Oct;117(4):755-764

לידיעה ב-Pubmed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה