Smoking Related Disorders

ניסיונות הגמילה מעישון מעוכבים בעקבות התפיסה השגויה של ניקוטין בקרב מעשנים (מתוך הכנס השנתי של American College of Chest Physicians)


הממצאים מפתיעים שפורסמו בכנס השנתי של American College of Chest Physicians עולה כי מעשנים רבים מאמינים כי ניקוטין גורם לסרטן, ופחד זה עשוי להתערב באופן משמעותי במאמצים להפסיק לעשן.

הסקר כלל 1,139 נבדקים, מהם 482 גברים ו-657 נשים, שהשתתפו בתכנית להפסקת עישון. הנבדקים נשאלו לאמונותיהם באשר לסיכון בין עישון וסרטן ותפקיד ניקוטין בסיכון לסרטן.

לדברי החוקרים, מרבית המעשנים 71.9% מהנשים ו-59.4% מהגברים) האמינו כי ניקוטין גורם לסרטן. בנוסף, 75% מהנשים ו-64.5% מהגברים הביעו דאגה כי העישון יגרום להם לסרטן. 71.9% מהנשים ו-63.1% מהגברים עישנו סיגריות לייט, מתוך אמונה שזה יקטין את צריכת הניקוטין ולכן יקטין את הסיכון לסרטן.

החוקרים טוענים כי ההפך הוא הנכון, ניקוטין אינו גורם לסרטן, אך זו הסיבה שנבדקים אינם מתלהבים מהשימוש במדבקות שיסייעו להם להיגמל. צורת ההעברה היא שאחראית לסיכון, עשן הסיגריות שמכיל קרצינוגנים, נוירוטוקסינים וטוקסינים אחרים.

יותר נשים הביעו פחד, אשמה ודאגה באשר לסיכונים שהן נוטלות בעישון (77.2% לעומת 61.7% מהגברים). הן גם פחדו יותר מכשלון בניסיונותיהן להפסיק בהשוואה לגברים (17.5% לעומת 10.7%). עם זאת, שיעורי הגמילה לאחר 30 יום היו דומים בין גברים ונשים (59.1% לעומת 54.9%).

החוקרים טוענים כי ניקוטין הוא הסם לו המעשנים כמהים. זו הסיבה שמדבקות הן אלטרנטיבה טובה למעוניינים להפסיק. מעשנים זקוקים לתכנית מקיפה הכוללת טיפול תרופתי באמצעות מדבקות ניקוטין. התכניות דומות מאוד לתכניות אחרות לטיפול בהתמכרויות , אך הם צריכים ללכת צעד נוסף קדימה.

לא משתמשים בשיטות הימענות מוחלטת , מאחר שהפסקה פתאומית מלווה בשיעורי כישלון גבוהים מאוד. תכניות הכוללות שינוי התנהגותי, דמיון מונחה ומערכות תמוכות הן יעילות. ומדבקות הן כלי שימושי מאוד בתכנית.

CHEST 2005: 71st Annual Meeting of the American College of Chest Physicians

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השתלת כבד עשויה לשפר את הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום וגרורות לכבד (JAMA Surgery)

    השתלת כבד עשויה לשפר את הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום וגרורות לכבד (JAMA Surgery)

    בחולים לאחר השתלת כבד לעומת טיפול אלטרנטיבי בשל גרורות לכבד של סרטן מעי גס ורקטום תועדו שיעורי הישרדות כוללים ושיעורי הישרדות ללא-התקדמות גבוהים יותר, לצד שיעורי הישנות נמוכים יותר, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Surgery. מחקר העוקבה כלל 95 חולים עם גרורות לא-נתיחות לכבד משנית לסרטן מעי גס ורקטום שהופנו להערכה […]

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • טיפול במעכבי BRAF מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ענביה בחולי סרטן (Am J Ophthalmol)

    טיפול במעכבי BRAF מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ענביה בחולי סרטן (Am J Ophthalmol)

    בחולים עם ממאירות עורית או ריאתית, תרופות המעכבות מוטציות BRAF מלוות בעליה דרמטית בסיכון לדלקת ענביה, בהשוואה לטיפול כימותרפי ואימונותרפי קונבנציונאלי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל 77,323 חולים עם מלנומה עורית או סרטן ריאות מדרום קוריאה בין ינואר 2011 ועד ספטמבר 2022. מבין אלו, […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה