הפרעות נשימה בשינה נפוצות יותר בבנים (מתוך Journal of Pediatrics)

אעפ”י שהפוגה נפוצה בילדים עם הפרעות נשימה בשינה, בבנים קיים סיכוי גבוה יותר כי ההפרעה תימשך לאורך זמן, כך מדווחים חוקרים ב-Journal of Pediatrics.

יתרה מזאת, החוקרים מסבירים כי כאשר הילדים עוברים מילדות לבגרות, גורמי הסיכון להפרעות נשימה בשינה מתחילים לחקות את הגורמים המוכרים במבוגרים. כמו כן, בעוד שחלק גדול מהתסמינים חולף, מתבגרים רבים יפתחו תסמינים של הפרעות נשימה בשינה.

מדגם המחקר כלל 319 ילדים עם בדיקת שינה, שנערכה כאשר היו בגיל ממוצע של 8.5 שנים, ושוב לאחר כחמש שנים. בניתוח הראשוני של הממצאים, הם הגדירו הפרעת נשימה בשינה בנוכחות אירוע אחד בשעה, לכל הפחות, המלווה בירידה של 3% לפחות בריווין החמצן בדם.

ההיארעות של הפרעות נשימה בשינה עמדה על 10.0% ושיעורי ההפוגה עמדו על 70.8%. בבנים תועדו שיעורי היארעות גבוהים יותר (OR = 3.93), עם שכיחות גבוהה יותר של הפרעות נשימה בשינה (OR = 2.48).

בילדים עם הפרעות נשימה בשינה אחוזון העלייה בערכי BMI היה גבוה יותר במהלך בדיקות המעקב (OR = 1.01), עם סיכוי גבוה יותר משמעותית להתפתחות השמנת-יתר במהלך המעקב, בהשוואה לאלו ללא ההפרעה (OR = 3.41).

במבוגרים, הפרעות נשימה בשינה נפוצות יותר בגברים ובאלו בעלי השמנת-יתר, עובדה התומכת בהשערה לפיה הגורמים החשובים בהתפתחות הפרעות נשימה בשינה במתבגרים, דומים לאלו לגורמים המוכרים במבוגרים.

J Pediatr 2010

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מקור: JAMA Pediatrics
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|23/08/2026

רטינופתיה של פגות (ROP) מסוג 1 היא מחלה חמורה המחייבת טיפול פולשני, כגון טיפול בלייזר (Laser photocoagulation)  או הזרקות תוך־עיניות של נוגדי שגשוג כלי דם (Anti-VEGF)

הנחיות מיגון מורחבות לעומת היגיינת ידיים בלבד ואלח דם ביילודים ביחידות לטיפול נמרץ: מחקר ה־BALTIC

הנחיות מיגון מורחבות לעומת היגיינת ידיים בלבד ואלח דם ביילודים ביחידות לטיפול נמרץ: מחקר ה־BALTIC

מקור: JAMA Network Open
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|16/08/2026

מאמר זה, שפורסם בכתב העת בעל האימפקט הגבוה JAMA Network Open, משמש ראיה בדרגה 1 (Level 1 Evidence) ומציע בסיס מדעי מוצק לבחינה מחדש של פרוטוקולי בקרת זיהומים (IPC) מסורתיים. הוא מגשר על הפער שבין דרישות רגולטוריות היסטוריות לבין פרקטיקה קלינית מודרנית מבוססת ראיות

מתי נכון לאמץ סטורציות גבוהות יותר ומתי סטורציות נמוכות יותר בפגים בשבוע 27 לכל היותר?

מתי נכון לאמץ סטורציות גבוהות יותר ומתי סטורציות נמוכות יותר בפגים בשבוע 27 לכל היותר?

מקור: JAMA Network Open
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|03/08/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הפשרה (Trade-off) שבין תמותה ל־ROP, המצריך טיפול כתוצאה מקביעת יעדי סטורציה, ולבחון כיצד השונות בסיכוני הבסיס במרכזים הרפואיים השונים משפיעה על פשרות אלו

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן