Schizophrenia

מומחים תומכים בחשיבות הרבה של עידוד הפסקת עישון בקרב חולי סכיזופרניה (מתוך כנס SIRS)

מומחים טוענים כי קיים צורך בוער למצוא דרכים לסייע לחולי סכיזופרניה להפסיק לעשן, שכן הדבר עלול לסכן את חייהם. במהלך ההרצאה במסגרת כנס מטעם ה-Schizophrenia International Research Society, המומחים הסבירו כי לא רק שחולי סכיזופרניה מעשנים בשיעורים הרבה יותר גבוהים מהאוכלוסייה הכללית, אלא שעישון מהווה גורם מרכזי לתמותה מוקדמת באוכלוסיה זו.

החוקרים הציגו נתונים משני מחקרי עוקבה אודות הקשר בין עישון ותפקוד קוגניטיבי ואודות עישון וניסיונות אובדניים.

המדגם הראשון כלל 861 משתתפים עם סכיזופרניה, 450 חולים עם מחלות פסיכיאטריות חמורות אחרות ו-587 משתתפים ללא מחלה פסיכיאטרית אשר שימשו כביקורות בריאות.

תפקוד קוגניטיבי נבחן על-פי RBANS (Repeatable Battery for the Assessment of Neuropsychological Status).

מהנתונים עלה כי עישון נקשר בקשר מובהק והפוך עם המדד הקוגניטיבי הכולל לפי סולם RBANS בכלל מדגם המחקר ובאלו עם סכיזופרניה, לאחר תקנון לגיל, מין, גזע והשכלה אימהית. בקבוצת החולים עם סכיזופרניה זוהה קשר מובהק והפוך עם מדדי Immediate Memory, Visual Constructional ו-Attention לפי סולם RBANS.

בנוסף, הקשר בין עישון ותפקוד קוגניטיבי נותר ברובו ללא-שינוי כאשר החוקרים כללו תקנון לחומרת התסמינים הפסיכיאטריים.

במדגם השני נכללו 253 חולים עם סכיזופרניה או הפרעות פסיכיאטריות חמורות אחרות. מהנתונים עלה קשר מובהק בין עישון פעיל ובין היסטוריה של ניסיונות אובדניים בכלל המדגם (יחס סיכויים של 2.80) ובקבוצת החולים עם סכיזופרניה (יחס סיכויים של 2.25).

מדגם שלישי כלל 789 משתתפים עם סכיזופרניה שנבדקו והיו במעקב להערכת התמותה והסיבה לתמותה לאורך שמונה שנים. עישון בתחילת המחקר זוהה כגורם המנבא המשמעותי ביותר של תמותה עקב סיבות טבעיות, כאשר הסיכון היחסי עלה למעלה מכפליים בקרב מעשנים (סיכון יחסי של 2.29).

בהרצאה שניה באותו כנס, דיווחו חוקרים על ממצאי סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של 61 מחקרים להערכת הקשר בין עישון ובין מחלה פסיכוטית. מדגם המחקר כלל 14,555 חולים עם מחלה פסיכוטית שנהגו לעשן ו-273,162 חולים עם מחלה פסיכוטית שנמנעו מטבק.

מהנתונים עלה כי שיעורי העישון בקרב אלו שהתייצגו עם אירוע פסיכוטי ראשון עמדו על 0.57 (p<0.001). בנוסף, בקרב אלו שעישנו כל יום מחלה פסיכוטית התפתחה כשנה מוקדם יותר, בממוצע, בהשוואה ללא-מעשנים.

החוקרים גם השלימו שני מחקרי מקרה-ביקורת להערכת השכיחות של עישון בחולים עם אירוע פסיכוטי ראשון. במחקר הראשון נכללו 596 חולים עם אירוע פסיכוטי ראשון ו-333 עמיתים בריאים. מהתוצאות עלה כי 70.4% מאלו עם אירוע פסיכוטי ראשון ו-47.6% מהביקורות מעולם לא נחשפו לטבק. במחקר השני השלימו החוקרים ראיונות עם 1,150 חולים עם אירוע פסיכוטי ראשון ו-1,350 נבדקים ששימשו כביקורות בריאות, להערכת השימוש בסמים וטבק. מהנתונים עלה כי עישון היה נפוץ יותר משמעותית בחולי סכיזופרניה, בהשוואה לאלו ללא ההפרעה הפסיכיאטרית.

החוקרים מסיימים בכך שמציינים כי בחולי סכיזופרניה סיכון גבוה כמעט פי שלוש לעישון סיגריות, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית של ארצות הברית. הם גם נוטים להיות מעשנים כבדים בשכיחות גבוהה יותר ולסבול מקשיים רבים יותר בהפסקת עישון. לכן, כל גורם העשוי להשפיע על הפסקת עישון באוכלוסיה הכללית עשוי להוביל לתוצאות בולטות עוד יותר בחולי סכיזופרניה.

מתוך כנס SIRS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 שטופלו ב- Semaglutideתועדו סיכויים נמוכים יותר לקבלת טיפול רפואי בשל תלות בטבק, בהשוואה לתרופות אחרות המשמשות לאיזון רמות הסוכר בדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.  ממצאי המחקר מציעים כי טיפול ב- Semaglutide עשוי לסייע במאמצים להפסקת עישון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה