סיכון מוגבר לזיהומים בחולי פמפיגוס תחת טיפול ב-Rituximab לעומת Azathioprine או Mycophenolate Mofetil (מתוך Br J Dermatol)

במאמר שפורסם בכתב העת British Journal of Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולי פמפיגוס תחת טיפול ב-Rituximab סיכון מוגבר למגוון זיהומים, בהשוואה לאלו המטופלים ב-Azathioprine או ב-Mycophenolate Mofetil.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הסיכון לזיהומים בקרב חולי פמפיגוס תחת טיפול ב-Rituximab אינו מובן היטב. מטרתם כעת הייתה לבחון את הסיכון לזיהומים באוכלוסיית חולים זו תחת טיפול ב-Rituximab, לעומת אלו המטופלים ב-Azathioprine או Mycophenolate Mofetil.

מחקר העוקבה כלל 963 חולי פמפיגוס שהחלו טיפול ב-Rituximab ו-963 חולים שהחלו טיפול ב-Azathioprine או Mycophenolate Mofetil והחוקרים בחנו את הסיכון ל-26 זיהומים שונים.

במהלך 12 החודשים הראשונים לאחר הטיפול, בקרב חולים תחת Rituximab תועד סיכון מוגבר משמעותית לזיהום COVID-19 (יחס סיכון של 1.82, p=0.028), זיהומים בטפילים (יחס סיכון של 3.22, p=0.032) ו-CMV (יחס סיכון של 1.63, p=0.033).

מהערכת זיהומים שהתפתחו למעלה מ-12 חודשים לאחר התחלת טיפול תרופתי עלה כי טיפול ב-Rituximab לווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (יחס סיכון של 1.45, p=0.047), COVID-19 (יחס סיכון של 1.87, p<0.001), אוסטיאומיאליטיס (יחס סיכון של 2.42, p=0.023), זיהום בהרפס (יחס סיכון של 2.06, p=0.037) ו-CMV (יחס סיכון של 1.63, p=0.023).

לא זוהו סימנים לסיכון מוגבר לזיהום בשחפת, רה-אקטיבציה של HBV, PCP או לויקואנצפלופתיה מולטיפוקאלית פרוגרסיבית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי במהלך 12 החודשים הראשונים לטיפול, חולים תחת טיפול ב-Rituximab נמצאו בסיכון מוגבר ל-COVID-19, זיהומים בטפילים ו-CMV. הטיפול לווה עוד בסיכון מוגבר לדלקת ריאות, אוסטיאומיאליטיס ומחלות נגיפיות גם מעבר לשנה הראשונה לאחר הטיפול. לאור ממצאי המחקר, הם מציעים לשקול חיסון כנגד דלקת ריאות וטיפול אנטי-ויראלי גם מעבר לשנה הראשונה לטיפול.

Br J Dermatol, Jan 10, 2023

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|22/09/2024

מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS עוסק במהלך הטבעי של שומות שהופיעו מוקדם בילדות, והוא הראשון להעריך את הקשר בין הופעה מוקדמת של שומות בילדים לבין השלכות גופניות, התפתחותיות ורגשיות אפשריות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן