יו”ר הר”י תוקף ההצעות להיערך לקליטת 2500 חולים נוספים ללא התאמת מצבת כ”א ולניתוב 1000 חולים קשה לאשפוז ביתי

יו”ר ההסתדרות הרפואית, פרופ’ ציון חגי (בתמונה), בתום ישיבה מיוחדת שכינס אמש :

“ההסתדרות הרפואית לא תקבל בשום אופן את הפקרת חיי החולים, כפי שנגזרת מהתכניות השונות שמוצעות בשעות האחרונות”.

פרופ’ חגי הסביר כי ההצעות ולפיהן על בתי החולים להיערך לקליטת 2500 חולים נוספים מבלי להתאים את מצבת כח האדם המתחייבת, הן בבחינת אסון. “הגיע הזמן שיבינו כי מיטות אשפוז הן לא רק ברזלים – הן חייבות להגיע עם מלוא הצוותים הרפואיים וכוחות העזר הנלווים להם, אחרת אנחנו מוסיפים מיטות אבל מפקירים חולים”.

פרופ’ חגי תקף גם את ההצעה לנתב עד 1000 חולים קשים לאשפוז ביתי, בהשגחה חלקית של רופאים צבאיים שיערכו ביקורי בית. “אשפוז ביתי הוא אמצעי מבורך, אבל הוא מתאים רק לחלק מסוים מאוד מהמקרים ובטח לא לחולים קשים. זו אחיזת עיניים מסוכנת שעלולה לעלות לנו ביוקר”.

פרופ’ חגי מבהיר כי הוא שותף למאמצים למצוא פתרונות שיפחיתו את הצורך בסגרים, אולם “לא יעלה על הדעת שהרצון למנוע סגר יהפוך לחזות הכל ואף בכל מחיר – לרבות מחיר כבד בחיי אדם. לא ניתן יד לדבר הזה, עד כדי נקיטה בצעדים ארגוניים מיידיים”.

פרופ’ חגי הדגיש כי יש לאפשר למנהלי בתי החולים לגייס את כל כח האדם הפוטנציאלי תוך חופש כלכלי מלא, ואין לכבול את ידיהם בעניין. “לא נאפשר הורדה של הסטנדרט הרפואי רק בגלל שמישהו בממשלה לא רוצה להכניס את היד לכיס”.

עוד הדגיש פרופ’ חגי כי מחלקות האשפוז בבתי החולים נמצאות כבר עכשיו בתפוסה של 120%-140% ללא קשר לקורונה, וכי הצוותים הרפואיים מתוחים עד הקצה. “עלינו לגייס עוד רופאים ורופאות, עוד אחים ואחיות, ולעשות זאת בלי קיצורי דרך ובלי פתרונות מחוררים לחודש-חודשיים. המערכת זקוקה לכח אדם רפואי כמו אוויר לנשימה והצורך הזה לא עומד להתפוגג בקרוב”.

לעומתו ד”ר איתמר עופר, מייסד ויו”ר משותף של הקהילה והכנס הבינלאומי לאשפוז בבית (WHAHC), ונשיא ויו”ר צבר רפואה, מתייחס לעיבוי מערך אשפוז הבית, לאור העלייה במספר חולי הקורונה והעומס על מערכת הבריאות:

אשפוז הבית מציע מעטפת טיפול מקצועית, הזמינה מיידית, ומאפשרת הפחתת חשיפה לזיהומים והתדרדרות נוספת המסכנת את החולים, לצד מתן טיפול שאינו נופל באיכותו מהטיפול בבתי החולים.  מגלי הקורונה הקודמים למדנו שניתן להעניק לחולי קורונה במצב בינוני טיפול איכותי בבית, תוך רמת בטיחות המשתווה ואולי אף עולה על הבטיחות שלהם בבתי החולים.

הנתונים והמחקרים שלנו בצבר רפואה מראים שכרבע מהמטופלים במחלקות פנימיות בבתי החולים יכולים להיות מטופלים בבית. למעשה, מדובר ב-900 מיטות במחלקות הפנימיות של בתי החולים שניתן לפנות באופן מידי לטובת אלו שצריכים להיות מאושפזים בבית החולים, בעלות נמוכה משמעותית.

יתרה מכך, כשאנחנו מדברים על אשפוזים חוזרים מבין אלו שמשתחררים מאשפוז בבית חולים, כ-20% חוזרים לאשפוז בתוך כ-30 יום, לעומת זאת מבין המאושפזים באשפוז פנימית בבית רק כ-6% חוזרים לאשפוז בתוך 30 יום. לכן, כאשר רמת הספיקה של המחלקות הפנימיות בבתי החולים היא מדד משמעותי להחלטת קובעי המדיניות אם על הגבלות נוספות, אשפוז הבית מהווה גם כלי משמעותי בארגז הכלים, לשם הגדלת סף הספיקה של מערכת האשפוז הציבורית.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן