חברת מודרנה מפתחת חיסון ייעודי כנגד המוטאציה הדרום-אפריקאית של נגיף הקורונה (מתוך הודעת חברת Moderna)

חברת מודרנה השלימה את הייצור של גרסה של החיסון שלה למניעת זיהום במוטאציית B.1.351, וריאנט של נגיף הקורונה שזוהה לראשונה בדרום אפריקה. החברה שולחת מנות של חיסון דחף mRNA-1273.351 להערכה ע”י ה-National Institute of Health במסגרת מחקר קליני.

חברת מודרנה תשלים הערכה של הבטיחות והיעילות של אפשרויות דחף שונות, כולל חיסון דחף חדש בשלבי פיתוח; שילוב מנת הדחף עם החיסון הקיים במנת דחף את; או מתן מנה מופחתת של החיסון הקיים כזריקת דחף.

במידה והעדויות מהמחקר של ה-NIH או מחקר פנימי של החברה יצביעו על עדיפות של אחת מהגישות הללו,אזי כל שינוי באישור לשימוש דחוף בחיסון מודרנה עדיין ידרוש אישור של מנהל המזון והתרופות האמריקאי.

מנתונים מוקדמים עלה כי החיסון הקיים עשוי להוביל לייצור נוגדנים מנטרלים כנגד הוריאנטים השונים. עם זאת, חברת מודרנה בוחנת את אפשרויות החיסון כנגד וריאנטים שונים אלו כמשנה זהירות.

חברת מודרנה מתכננת גם להשלים מחקר להערכת חיסון דחף חדש וחיסון רב-ערכי, כאמצעי לחיסון מטופלים ללא נוגדנים בדם.

בחברה מתכננים לערוך עדכונים בחיסון בהתאם לצורך, עד שהמגפה תהיה תחת שליטה. הם מקווים כי מנות הדחף, במידת הצורך, יינתנו במנות נמוכות יותר, כך שניתן יהיה לספק מספר מנות גדול יותר לרחבי העולם בסוף שנת 2021 ובשנת 2022, במידת הצורך.

מתוך הודעת חברת Moderna

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

מקור: Age & Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|11/05/2026

מחקר חדש שפורסם ב־Age and Ageing בחן את השפעת עומסי החום על תמותת דיירי בתי אבות באנגליה ואת האפשרות להשתמש בדירוגי ה־Care Quality Commission (CQC) ככלי לזיהוי מוסדות המצויים בסיכון מוגבר לנזקי חום

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן