שכיחות גבוהה של תסמונת דחק בתר-חבלתית בקרב מחלימי קורונה (JAMA Psychiatr)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Psychiatry מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש ממרכז יחיד באיטליה, מהן עולה כי כ-30% מהנבדקים שהחלימו מזיהום בנגיף הקורונה פיתחו הפרעת דחק בתר חבלתית (Posttraumatic Stress Disorder).

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את שיעורי תסמונת דחק בתר-חבלתית בקרב משתתפים עם זיהום בנגיף הקורונה אשר פנו לקבלת טיפול במחלקה לרפואה דחופה, רובם נדרשו לאשפוז ובסופו של דבר החלימו, ובהמשך הופנו למעקב רב-צוותי.

מדגם המחקר כלל 381 חולים שפנו למחלקות לרפואה דחופה בתקופה שבין 21 באפריל ועד 15 באוקטובר עם זיהום בנגיף קורונה והחלימו מהזיהום, אשר הופנו למעקב לאחר מכן במרכז יחיד ברומא, איטליה.

מהנתונים עולה כי 115 פיתחו תמונה של תסמונת דחק בתר חבלתית (30.2% מכלל המחלימים). בכלל מדגם המחקר, אבחנות נוספות כללו אירוע דיכאון (17.3%), אירוע היפומאני (0.7%), הפרעת חרדה מוכללת (7.0%) והפרעה פסיכוטית (0.2%). בקרב חולים עם תסמונת דחק בתר-חבלתית תועדה שכיחות מוגברת של נשים (55.7%), היסטוריה של הפרעות פסיכיאטריות (34.8%) ודליריום או אי-שקט במהלך המחלה האקוטית (16.5%), עם שכיחות גבוהה יותר של תסמינים ממושכים לאחר המחלה האקוטית (62.6%).

מניתוח סטטיסטי עלה כי מגדר, דליריום או אי-שקט ותסמינים ממושכים לאחר הזיהום, ניבאו כולם סיכון מוגבר לתסמונת דחק בתר-חבלתית.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להתאים את ההתערבויות התרפויטיות ולבחון גישות למניעת ההפרעה הפסיכיאטרית.

JAMA Psychiatr 2021

לידיעה ב-MedPage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מבקר המדינה: ישראל אינה ערוכה להזדקנות האוכלוסייה – מחסור ברופאים גריאטריים, היעדר תוכנית לאומית וסיכון ליציבות מערך הסיעוד

מבקר המדינה: ישראל אינה ערוכה להזדקנות האוכלוסייה – מחסור ברופאים גריאטריים, היעדר תוכנית לאומית וסיכון ליציבות מערך הסיעוד

מקור: מבקר המדינה
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|06/07/2026

הדוח מצביע על פער משמעותי בין החלטות הממשלה לבין יישומן בפועל, ומתריע מפני השלכות בריאותיות, חברתיות וכלכליות נרחבות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן