משרד הבריאות מבצע עדכון בחיתוך הרמזור: הרף לכתום בהיר ירד מ-6.5 ל-7, רף ההתחסנות לגילאי 50+ ימשיך להיות 70%

הודעת משרד הבריאות:

משרד הבריאות מבצע עדכון בחיתוך הרמזור לצורך פתיחת מערכות החינוך ברשויות השונות כבר ביום ראשון הקרוב (21.2.21).

לאור השיפור במגמות התחלואה המשפיע על ההתקדמות בציוני הרמזור של הרשויות המקומיות, התקיים הבוקר דיון בראשות שר הבריאות, לבחינת מספר שינויים ועדכונים בביצוע חיתוך הרמזור הקרוב. זאת מתוך מטרה לאפשר למספר רב יותר של תלמידים לחזור לספסל הלימודים כבר בתחילת השבוע הבא.

על פי המתווה שאושר בממשלה, החזרה ביום ראשון תכלול בנוסף לגני הילדים וכיתות א’-ד’ גם את כיתות ה’-ו’ ו יא’-יב’ וכל אלה בישובים ירוקים וצהובים וכן בישובי “כתום בהיר”

ההחלטות שנקבעו במהלך הדיון היום, כוללות את השינויים הבאים:

1.       חיתוך הרמזור שתוכנן להיום (רביעי) יידחה למחר (חמישי, 18.2) וישמש כחיתוך הקובע לפתיחת מערכת החינוך ביום ראשון.

2.       ציון הרף לערים “כתומות בהירות” שעמד על 6.5 ומטה יעודכן ויעמוד החל מחיתוך זה על 7 ומטה.

3.       רף ההתחסנות המחושב ימשיך להיות 70% (בני 50 ומעלה שבוע לאחר חיסון שני).

4.       חישוב שיעור ההתחסנות יבוצע על בסיס השיעור המחושב ליום ראשון (23.3) כלומר השיעור שיהיה נכון ליום פתיחת מערכת החינוך.

5.       בחישוב שיעור ההתחסנות יבוצע ניכוי של מחלימים.

יודגש כי חיתוך זה הינו חיתוך חד פעמי, המתבצע לאור המגמות בתחלואה ולקראת פתיחת הפעימה השנייה ביום ראשון.

החל משבוע הבא הכוונה היא לחזור לשעון הרמזור הרגיל –  שייחתך פעם בשבוע ביום רביעי ויקבע את פתיחת החינוך למשך שבוע קדימה.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

דו”ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

דו”ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/04/2024

דו”ח חדש של ה-CDC מתאר בפירוט את התסמינים של לונג-קוביד בקרב קבוצה של חיוביים לקורונה בהשוואה לאלו השליליים לקורונה עם תסמיני דמוי-קורונה כביקורת. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן