המשך מגמת עליה בהדבקה ותחלואה על אף ה”סגר” וקרוב למיליון מתחסנים יחייבו ככל הנראה החמרת ההגבלות, אגף המודיעין ממליץ על הרחבת בדיקות עיתיות

תמונת המצב היומית של מגיפת הקורונה כפי שמשתקפת בדו”ח אגף המודיעין מלמדת על המשך מגמת ההתפשטות (עליה במאומתים, שיעור בדיקות חיוביות)  , כשמקדם ה-R עדיין בסביבות 1.2 .

מתמונת המצב היומית של “מגן ישראל” ניתן לראות את מגמת ההתפשטות ומקדמי ההדבקה לפי מגזרים

מנגד, מבצע החיסונים נמשך במרץ וישראל תחצה היום את רף מיליון המתחסנים הראשונים.

יש לקוות שהמאמצים להקדים הגעת חיסונים נוספים מפייזר, ובמקביל ממודרנה , ואולי אף מאסטרה שקיבלה אמש את אישור משרד הבריאות הבריטי, ישאו פרי ושניתן יהיה להגיע למצב שבו עד סוף ינואר אמצע פברואר מרבית האוכלוסייה בסיכון בישראל תהיה מחוסנת.

מחברי הסיכום היומי של אגף המודיעין ממליצים על הרחבת בדיקות עיתיות:

 “במבט קדימה – על מנת שבמהלך החודשים הקרובים ייפתחו תחומי פעילות שונים חרף התחלואה הצפויה, בייחוד בחתכי הגיל הצעירים, עולה הצורך בבחינת הרחבתן של בדיקות עיתיות. אלו עשויות לאפשר פתיחת מוסדות לימודים חרף תחלואה אזורית. מסמך זה מציג מחקר לדוגמה בנושא, ומתמקד באוניברסיטת אילינוי בארה”ב כמקרה בוחן.”

בנוסף כולל העדכון היומי גם הייחסות למצב בעולם ולוריאנט של הנגיף:


  • בעולם – עד כה התחסנו יותר מ-5.4 מיליון איש בחיסונים מערביים. מדינות רבות ממשיכות במדיניות הריחוק החברתי ובהטלת הגבלות גם לאחר תחילת מבצע החיסונים, כדי להימנע מהתפרצויות נרחבות .

  •   זן הנגיף המוטנטי – הסוכנות האירופית לבקרת מחלות ומניעתן (ECDC) פרסמה אזהרה חריגה מפני זני נגיף הקורונה המוטנטיים שהתגלו בבריטניה ובדרום אפריקה, אשר התפשטו למדינות נוספות. הסוכנות קובעת כי רמת האיום הנשקפת מזנים אלה היא גבוהה בשל יכולת ההדבקה הגבוהה שלהם, שעלולה להוביל להגברת העומסים על מערכות הבריאות. הסוכנות ממליצה למדינות לפעול למניעת תפוצת הזנים בתחומן באמצעות הידוק מגבלות הריחוק החברתי, ביצוע ריצופים גנטיים לאיתורם בתחומן ובקרה הדוקה של השבים מחו?ל.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

דו”ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

דו”ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/04/2024

דו”ח חדש של ה-CDC מתאר בפירוט את התסמינים של לונג-קוביד בקרב קבוצה של חיוביים לקורונה בהשוואה לאלו השליליים לקורונה עם תסמיני דמוי-קורונה כביקורת. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן