מומחים מטעם המרכז לבקרת מחלות ומניעתי, ה-American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOD) וה-Society for Maternal-Fetal Medicine ממליצים לא למנוע את החיסון כנגד קורונה מנשים הרות או מניקות המעוניינות לקבל את החיסון. מומחי ה-ACOG ממליצים גם לתמוך בהחלטה של נשים הרות שאינן מעוניינות לקבל את החיסון.
בנוסף, המומחים קובעים כי נשים שקיבלו את החיסון של חברת פייזר כנגד קורונה אינן צריכות להימנע מהיריון.
למרות שהמחקרים להערכת החיסונים כנגד קורונה לא כללו נשים הרות, מומחים מאמינים כי חיסונים המבוססים על רנ”א שליח, שאינם חיסונים חיים, אינם צפויים לגרום סיכון לנשים הרות או לתינוקות יונקים.
מנגד, נשים הרות עשויות להיות בסיכון מוגבר להתפתחות מחלה חמורה על-רקע הזיהום הנגיפי, למרות שהסיכון האבסולוטי למחלה חמורה הוא עדיין נמוך. COVID-19 עשוי גם להביא לעליה בסיכון לסיבוכים בהיריון, דוגמת לידה מוקדמת, אם כי הנתונים בנושא אינם חד משמעיים ובעוד שחלק מהמחקרים הציעו קשר, אחרים לא תמכו בכך.
במידה ונשים הרות הן חלק מקבוצה לה מומלץ לקבל את החיסון כנגד קורונה, דוגמת אנשי צוות רפואי, אזי הן יכולות לבחור לקבל את החיסון. שיחה בין המטופלת והצוות הרפואי עשויה לסייע בהחלטה אודות קבלת החיסון המאושר למניעת הזיהום הנגיפי. למרות ששיחה עם איש צוות רפואי עשויה לסייע לנשים אלו, אין הכרח בכך לפני מתן החיסון.
מהמרכז לבקרת מחלות ומניעתן נמסר כי נתונים ממחקרים להערכת רעילות החיסונים בבעלי חיים צפויים בקרוב. בנוסף, החברה עוקבת אחר משתתפות שהרו במהלך המחקר.
מומחי ה-Society for Maternal-Fetal Medicine ממליצים כי לנשים הרות ומניקות תהיה גישה לחיסונים כנגד נגיף הקורונה ותומכים בהכללת אוכלוסיות אלו במחקרים לבחינת החיסונים. האיגוד הציע כי אנשי צוות רפואי ייעצו למטופלות שלהם כי הסיכון התיאורטי לנזק לעובר עקב חיסון המבוסס על רנ”א שליח הוא נמוך מאוד.
בסקירה שפורסמה בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology ציינו הכותבים כי קיים סיכון תיאורטי לנזק לעובר בעקבות כל התערבות רפואית שלא נבחנה בעבר והדבר נכון גם לחיסונים כנגד נגיף הקורונה.







תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!