גורמי סיכון ספציפיים לחולי סוכרת לתמותה מזיהום בנגיף הקורונה (Diabetes Care)

מאת עמרי שגב

מחקר עוקבה רטרוספקטיבי בוצע בניו-יורק במטרה לבדוק את הקשר בין איזון הסוכרת ודרך הטיפול בסוכרת לתמותה כתוצאה מזיהום מנגיף הקורונה. המחקר כלל 1,126 חולים עם סוכרת מסוג 2 והחכה מעבדתית ל-Covid-19. מהנתונים שפורסמו ב-Diabetes Care, עולה כי לא נמצא קשר בין רמות HBA1C ובין תמותה מזיהום בנגיף הקורונה. תוצאות אלו מחזקות את התוצאות של המחקר הצרפתי CORONADO.

שליש מהמשתתפים במחקר הלכו לעולמם ואחד מגורמי הסיכון הספציפיים לתמותה בקרב חולי סוכרת היה שילוב אינסולין בתוכנית הטיפול, כנראה כמדד המציג את מספר שנות הסוכרת וחומרת המחלה. בקבוצת החולים שטופלה באינסולין בלבד תועדו שיעוריהתמותה הגבוהים ביותר, ועלה מהנתונים כי ישנו קשר של מנה-תגובה. בקרב המטופלים באינסולין בלבד נרשם סיכון יחסי גדול פי 2.8, לעומת 1.74 בקבוצת המטופלים באינסולין בתוספת תרופה אחרת שאינה אינסולין, ו-1.3 בקרב הקבוצה שטופלה בתרופות לא על בסיס אינסולין בלבד.

בנוסף, השמנת-יתר זוהתה כגורם סיכון לתמותה, בעוד שאיזון סוכרת לאורך זמן לא היה גורםסיכון מובהק. עוד עלה מהמחקר כי ככל שהגיל ומדד מסת הגוף היו גבוהים יותר, כך התמותה הייתה גבוהה יותר. בנוסף, גברים היו בסיכון גבוה יותר לתמותה מנשים.

Diabetes Care 2020, Volume 43, October 2020

 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן