מסתמנת ירידה קלה בכמות הנדבקים היומית ב-COVID-19 בשלושת הימים האחרונים . האם זו מגמה על רקע ההגבלות החדשות ושיפור בהיענות הציבור ?

נראה, ויש כמובן לאמר זאת בזהירות שמסתמנת בימים האחרונים מגמת ירידה במספר הנדבקים היומי.

ע”פ לוח הבקרה של משרד הבריאות (מעודכן כרגע ל-19/7 לשעה 22:39) ניתן לראות בעקומה האפידמיולוגית שלהלן את מגמת הירידה .

כך שאם לא מדובר בעיכוב בדיווחים או לירידה במספר הבדיקות בימים האחרונים (ראו התרשים שלהלן) ,  יש אולי מקום להערכה זהירה שהצעדים האחרונים שננקטו, ואולי גם שיפור בהיענות הציבור מצליחים לעצור את מגמת העלייה. 

 התמונה הפחות מעודדת היא העלייה החדה למדי במספר החולים הקשים והמונשמים, ובהנחה, כפי שטוען משרד הבריאות (בניגוד לטענות ערוץ 12 ) שאינה נובעות משינויי הגדרה ו”ניפוח” מספרים,  היא ככל הנראה התוצאה של העלייה במספר המקרים בשבוע-שבועיים האחרונים מחד, ועלייה בשיעור הנדבקים השייכים לקבוצות סיכון גבוה.

מבחינת תמונת המצב העולמית, ניתן לראות כאן (מקור: worldmetter)

שמגמת העלייה במספר המקרים היומיים נמשכת, עם התייצבות במספר המתים היומי.

מעניין לציין ששיעור החולים הקשים והקריטיים מסך המקרים הפעילים בעולם עומד על 1.1% , כשבישראל השיעור נכון להיום הוא 0.91% . תופעה זו אגב הייתה קיימת גם ב”גל הראשון” אך שם שיעורי התחלואה הקשים הן בעולם והן בארץ היו קרובים יותר ל-2% מכלל החולים הפעילים.

בניתוח גאוגרפי ניתן לראות שבמרבית מדינות אירופה (אפילו רוסיה וגם שוודיה “המושמצת”) יש מגמת ירידה בהדבקה ובתמותה, כך שהתמונה העולמית של המשך עלייה במספר הנדבקים היומי ויציבות בתמותה נובעת בעיקר ממה שקורה בארה”ב ודרום אמריקה (ברזיל בעיקר), והודו.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

דו”ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

דו”ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/04/2024

דו”ח חדש של ה-CDC מתאר בפירוט את התסמינים של לונג-קוביד בקרב קבוצה של חיוביים לקורונה בהשוואה לאלו השליליים לקורונה עם תסמיני דמוי-קורונה כביקורת. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן