בעקבות המשך העלייה במספר הנדבקים הממשלה מכריזה על סגר באלעד ובמס’ שכונות בטבריה אך לדעת פרופ’ ברבש זה מעט מידי ומאוחר מידי ונראה שהממשלה הצטרפה למכחישי הקורונה…

בהמשך לעלייה בהיקף הנדבקים בקורונה כפי שניתן לראות מאתר העדכונים במשרד הבריאות  (ע”פ עדכון הנכון ל-23/6 בשעה 23:00 נמצאו במהלך היום עד כה 351 חיוביים לנגיף, לאחר שאמש הגיע המספר ל-340) המהווה  רמת שיא יומית של החודש האחרון, מפרסם משרד הבריאות הודעה משותפת עם משרד ראש הממשלה כלדקמן :

הודעה משותפת משרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות:

ועדת השרים לעניין אזור מוגבל החליטה להכריז על אזור מוגבל על השטח המונציפאלי של העיר אלעד ועל השכונות הבאות בעיר טבריה: רמת טבריה ב, רמת טבריה ג, שכונת 200, שכונת טבריה עילית ובן גוריון. ההכרזה על אזור מוגבל תהיה למשך 7 ימים החל מיום ד’ ה- 24.6  (ב’ בתמוז התש”ף) בשעה 8:00 בבוקר ועד ליום ד’- 1.7 (ט’ בתמוז התש”ף)  בשעה 8:00.

המשמעות היא שתיאסר כניסה ויציאה של מי שאינו תושב מקומות אלו, למעט יציאה לעבודה ולבגרויות.

ההחלטה על אזור מוגבל התקבלה לאור עלייה בנתוני התחלואה בכלל הארץ ובערים ובשכונות המדוברות בפרט. בטבריה יש 60 חולים פעילים, שיעור החולים הפעילים למאה אלף איש הוא 133.5 ושיעור העלייה בתחלואה על בסיס חולים פעילים בשבעת הימים האחרונים הוא 122.2%. רוב החולים בעיר נמצאים בשכונות רמת טבריה ב, רמת טבריה ג ושכונת 200, וכן שכונת טבריה עילית ובן גוריון.

בתוך כך, פרופ’ גבי ברבש, מנכ”ל משרד הבריאות ואיכילוב לשעבר מותח ביקורת נוקבת על הממשלה.

פרופ’ ברבש בחדשות ערוץ 12: הכחשת הקורונה בציבור מחלחלת לתוך הממשלה

בחדשות ערוץ 12 מתח היום פרופ’ גבי ברבש ביקורת חריפה על התנהלות הממשלה שאותה הגדיר כסוג של “הכחשת קורונה”. את ההחלטה על הסגרים באלעד ובטבריה הוא מגדיר כצעדים קטנים ומאוחרים מידי.

הכשלים המרכזיים שהוא מונה כוללים את ביצוע לא מספק של חקירות אפידמיולוגיות (שר הבריאות אדלשטיין הכריז היום שכ-300 סטודנטים לרפואה יתחילו בקרוב מאוד לעסוק בכך), ומשך זמן ארוך מידי בין ביצוע הבדיקות לקבלת התוצאות (כיום עדיין אנשים רבים מחכים לטענתו 4 ימים לתוצאות).

לדיווח ב-N12

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

דו”ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

דו”ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/04/2024

דו”ח חדש של ה-CDC מתאר בפירוט את התסמינים של לונג-קוביד בקרב קבוצה של חיוביים לקורונה בהשוואה לאלו השליליים לקורונה עם תסמיני דמוי-קורונה כביקורת. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן