משרד הבריאות מרחיב את בידוד הבית לשבים מתאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו

הודעת משרד הבריאות

משרד הבריאות מרחיב את בידוד הבית לשבים ממקומות נוספים


לאחר הערכת מצב שהתקיימה הבוקר בראשות שר הבריאות יעקב ליצמן וצוות המומחים במשרד הבריאות בנושא נגיף הקורונה הוחלט כי *מעתה* בידוד הבית יחול גם על השבים מהיעדים הבאים:


1. תאילנד

2. הונג קונג

3. סינגפור

4. מקאו


מי ששב ממדינות אלה החל מהיום, יהיה בבידוד בית עד להשלמת 14 יום ממועד החזרה – לא לצאת למרחב הציבורי ולא לשהות במקומות ציבוריים ובכלל זה מוסדות חינוך, מקומות עבודה, תחבורה ציבורית, מקומות בילוי וקניות, בתי חולים ומרפאות, לתקופה של 14 ימים ממועד השהייה האחרונה באותם מקומות (תקופת הדגירה).


במקרה של אחד או יותר מהתסמינים הבאים: הופעת חום, שיעול או קוצר נשימה, יש לפנות לרופא המטפל בקופת החולים או בחדר המיון, וליידע מראש טלפונית את המרפאה או חדר המיון על הגעת חולה. גם במצב רפואי אחר הדורש טיפול, יש ליידע מראש טלפונית את הגורם המטפל, על הגעת המטופל. בכל מקרה לכסות את הפה והאף במסיכה כירורגית או בבד זמין אחר, ולהימנע מנסיעה בתחבורה ציבורית.

הנחייה זאת ניתנת בשל התפשטות המחלה הנגרמת על ידי נגיף הקורונה במדינות נוספות מעבר לסין וכדי למנוע ככל שניתן התפשטותה בישראל.

במקביל, משרד הבריאות מעדכן כי
במשרד הבריאות מעדכנים כי  פרופ? רן ניר-פז,  רופא בכיר ומומחה במחלות זיהומיות מהדסה – יצא גם הוא ליפן ככל הנראה מחר בכדי לסייע בכל מה שקשור לפינוי הישראלים מאוניית הקורונה. 

להלן קישור לקליפ בו מסביר פרופ’ ניר-פז את מטרות נסיעתו.

 נכון לכעת ידוע על 2 ישראלים שהיו חיוביים לנגיף (ולא 3 כפי שנמסר בהודעה הראשונית של משה”ב).

למידע נוסף:

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

דו”ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/04/2024

דו”ח חדש של ה-CDC מתאר בפירוט את התסמינים של לונג-קוביד בקרב קבוצה של חיוביים לקורונה בהשוואה לאלו השליליים לקורונה עם תסמיני דמוי-קורונה כביקורת. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן