Safety & Risk Management

צריכת מזון מהיר קשורה לחשיפה מוגברת לפתלטים העלולים לשבש פעילות הורמונלית (EHP, הארץ)

במאמר המתפרסם ב”הארץ” ע”י תמי אדיב, תזונאית קלינית המתמחה בבריאטריה, סוכרת וטבעונות, היא מציגה ממצאי מחקר אמריקאי במימון ה-NIH אשר דווח ב-EHP , ממנו עולה כי קיים קשר בין אכילת מזון מהיר לבין חשיפה מוגברת לפתלטים (Phthalates), הנמצא בשימוש רחב בתעשיות רבות, לרבות תעשיית המזון המהיר,  ושתפקידו להפוך מוצרי פלסטיק לגמישים ומוצרי טיפוח לריחניים. ההשפעות של פתלטים על בריאות אינן ברורות עדיין אך נראה שהם משבשים פעילות הורמונלית. השימוש בפתלטים בתעשיית המזון, ובעיקר בתעשיית המזון המהיר עלול לגרום לכן לחשיפה ופגיעה בריאותית.

 במחקר המדובר נכללו קרוב ל-9.000 אנשים שמילאו שאלוני תזונה ועברו בדיקות שתן לזיהוי רמות פתלטים בשתן. נמצא כי האוכלוסייה עם הרמות הגבוהות ביותר של פתלטים הייתה זו שדיווחה על תזונה של מזון מהיר, כ-20%-40% רמות גבוהות יותר בהשוואה לתזונה שלא כללה מזון מהיר.  קשר זה היה תקף גם באלה שדיווחו על צריכת דגני בוקר.

למאמר המלא ב”הארץ”

Environ Health Perspect.2016 Apr 13

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה