Rheumatoid Arthritis

השפעת הפחתת הדלקת על הופעת דמנציה בחולי דלקת מפרקים שגרונית (Seminars in Arthritis and Rheumatism)

מחקר חדש מראה כי שכיחות הדמנציה בחולים עם RA שנטלו תרופה ביולוגית (bDMARD) או סינתטית ממוקדת (tsDMARD) הייתה נמוכה מחולים שנטלו DMARD קונבנציונלי (csDMARD)

מחקר חדש שפורסם ב- Seminars in Arthritis and Rheumatism מראה כי השכיחות של דמנציה בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית שנטלו תרופה ביולוגית אנטי-ראומטית משנה מחלה (bDMARD) או DMARD סינתטי ממוקד (tsDMARD) הייתה נמוכה משמעותית מהשיעור שנצפה בחולים שנטלו רק DMARD סינתטי קונבנציונלי (csDMARD).

במחקר של תביעות של Centers for Medicare & Medicaid Services במהלך 2006-2017 עבור 141,326 חולים מבוגרים עם RA, שיעורי האירועים היו 2.0 ל-100 שנות אדם (95% רווח בר סמך, 1.9-2.1) עבור חולים שטופלו ב-csDMARDs ו-1.3 (CI 95% 1.2-1.4) עבור חולים עם כל b/tsDMARD. בנוסף, היו 3,794 מקרים של דמנציה במהלך המעקב מבין 233,271 התחלות של כל DMARD. הסיכון המותאם לדמנציה בקרב משתמשי bDMARDs או tsDMARDs היה נמוך ב-19% מהסיכון המתואם עבור חולים עם csDMARDs (יחס סיכון, 0.81; CI 95% 0.76-0.87). יש לציין כי לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין מחלקות של bDMARDs או tsDMARDs.

המחקר כלל מבוגרים בני 40 לפחות עם שתי אבחנות RA על ידי ראומטולוג בהפרש של יותר מ-7 ופחות מ-365 ימים, כאשר אלו עם אבחנת דמנציה קודמת לא נכללו. הניתוח מצא שהסיכון לדמנציה מקרי דומה בין חולים שקיבלו מעכבי TNF (HR, 0.86; 95% CI, 0.80-0.93), bDMARDs שאינם TNFi (HR, 0.76; 95% CI, 0.70-0.83) ו-tsDMARDs (HR, 0.69; 95% CI, 0.53-0.90), כל אלו לעומת csDMARDs. בנוסף, ניתוח תת-קבוצה שני שבחן מטופלים עם שימוש קודם ב-methotrexate אשר נטלו bDMARDs או tsDMARDs גילה ירידה דומות בסיכון לדמנציה מקרית, בהשוואה לחולים הנוטלים bDMARDs או tsDMARDs יחד עם methotrexate בתחילת המחקר, כך בדיווח ל-Medscape.

לכתבה ב-Medscape

למאמר ב- Seminars in Arthritis and Rheumatism

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אבחנה וטיפול מוקדמים בדלקת מפרקים שגרונית מצמצמים עלויות טיפול (Ann Rheum Dis)

    אבחנה וטיפול מוקדמים בדלקת מפרקים שגרונית מצמצמים עלויות טיפול (Ann Rheum Dis)

    אבחנה מוקדמת וטיפול כנגד דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis), קרי, בתוך 12 שבועות מהופעת תסמיני המחלה, עשויים להוביל להפחתת עלויות טיפול לאורך חמש שנים, בהשוואה לאבחנה מאוחרת יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases. מדגם המחקר כלל 431 חולים ממרפאה אחת בליידן, הולנד. משך התסמינים הוגדר כמרווח הזמן בין […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; אינסולינים ארוכי טווח (3)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; אינסולינים ארוכי טווח (3)

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; טכנולוגיות (4)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; טכנולוגיות (4)

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה