אטנרספט משיגה יעילות קלינית ממושכת לכל ההתוויות הראומטיות

לפי הודעה לעיתונות שפורסמה לאחרונה, מידע שהוצג בכנס של הליגה האירופאית נגד ראומטיזם אישר את המובהקות, היעילות הממושכת והסבילות שהושגה בטיפול באטנרספט (ENBREL), לכל ההתוויות הראומטיות.

בכנס הוצגו תוצאות ממחקר ה- TEMPO, שעסקו בחולים עם דלקת פרקים שיגרונית (RA). במחקר נערכה השוואה בין טיפול משולב באטנרספט ומטוטרקסט (ABITREXATE), לבין טיפול בתרופות הבודדות.

נמצא כי אחרי 3 שנים, 49.4% מהחולים שטופלו בטיפול המשולב השיגו הפוגה של המחלה לפי הקריטריון של הקולג’ האמריקאי לראומטולוגיה (ACR 70). הטיפול המשולב היה טוב יותר מאשר הטיפולים בתרופה בודדת, ללא בעיות בטיחות לא צפויות.

בכנס הוצגו תוצאות לגבי שני מחקרי המשך נפרדים, שעסקו בחולים עם ankylosing spondylitis ובחולים עם psoriatic arthritis. המחקרים הראו, כי לטיפול באטנרספט ישנה יעילות קלינית הנמשכת כמעט שנתיים.

לידיעה המלאה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

רקמת חיבור

הקשר בין מחלות רקמת חיבור בעור ומחלות נויטרופיליות לסיכון לחלות בסרטן הדם לסוגיו

מקור: pubmed
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|05/10/2025

מחקר עוקבה רטרוספקטיבי מצא שרוב מחלות רקמת החיבור (CTDs) וחלק מהדרמטטיות הנויטופיליות היו קשורות לסיכונים משמעותיים מוגברים של סרטן דם ב־1, ב־5, וב־10 שנים, בעוד מחלות אוטואימוניות של שלפוחיות לא הראו קשר כזה

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן