Retinopathy

קריטריוני סקירה ל-ROP בקרב פגים (Archives of Disease in Childhood) והערת עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood. Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש להערכת קריטריוני הסקירה הנוכחיים לרטינופתיה של פגות מהם עולה כי בקרב פגים שנולדו לאחר 30 שבועות היריון הסיכון לרטינופתיה הדורשת טיפול היה נמוך מאוד בהעדר גורמי סיכון נוספים ולא נדרש כל טיפול לפני גיל מתוקן של 32 שבועות.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את קריטריוני הסקירה הנוכחיים לרטינופתיה של פגות ע”י הערכת היארעות רטינופתיה הדורשת טיפול בתינוקות שנולדו לאחר לפחות 30 שבועות היריון או בגיל לאחר מחזור אחרון של פחות מ-32 שבועות.  לצורך זאת, הם ערכו חיפוש בשלושה מאגרי נתונים בגרמניה, כולל German Quality Assurance Procedure in Neonatology (שנים 2011-2017; 52,461 תינוקות השלימו בדיקות סקר לרטינופתיה של פגות, 1,505 תינוקות קיבלו טיפול לרטינופתיה), German Retina.net ROP Registry (שנים 2011-2018; 281 תינוקות קיבלו טיפול לרטינופתיה של פגות) ותכנית הסקירה של שני בתי חולים אוניברסיטאיים בגרמניה (שנים 2012-2016; 837 תינוקות השלימו בדיקות סקר לרטינופתיה של פגות).

מהנתונים עולה כי תינוקות שנולדו לאחר לפחות 30 שבועות היריון היוו 33.1-38.5% מהאוכלוסיה שהשלימה בדיקות סקר, אך רק 1.40-1.42% מהמקרים נדרשו לטיפול לרטינופתיה של פגות. במדגם שכלל 281 תינוקות שקיבלו טיפול לרטינופתיה של פגות, כל 4 התינוקות שנולדו לאחר 30 שבועות היריון נשאו גורמי סיכון נוספים לרטינופתיה, כולל טיפול ממושך בחמצן ו/או מחלות רקע משמעותיות. חמישה תינוקות (1.8%) קיבלו טיפול בגיל מתוקן של 32 שבועות ולא תועדו מקרי טיפול בשלב מוקדם יותר.

החוקרים מאמינים כי לממצאי המחקר חשיבות רבה בכל הנוגע לקריטריוני הסקירה הנוכחיים לזיהוי מקרים של רטינופתיה של פגות

Archives of Disease in Childhood. Fetal and Neonatal Edition 2020 September 28

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

בדיקת הסקר ל-ROP אינה נעימה ומלווה בחוסר נוחות ובתופעות לוואי לפג הנבדק. לכן ישנה חשיבות מרובה לערוך אותה רק לפגים שבסיכון לפתח ROP משמעותית. ממצאי מחקר זה מדגישים את הממצאים של מחקרים שנערכו ברחבי העולם בנוגע ל-”ROP החדש” שכנראה אנו סוקרים בין היתר פגים שאין להם כמעט סיכוי לפתח ROP. לכן, עולה דרישה לטייב את קריטריוני הסקירה על מנת שלא לחשוף את הפגים הרכים לבדיקה שלא לצורך.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • זיהומים מסכני-חיים נדירים בתינוקות שנולדו במועד עם שלפוחיות או פוסטולות (Pediatrics)

    זיהומים מסכני-חיים נדירים בתינוקות שנולדו במועד עם שלפוחיות או פוסטולות (Pediatrics)

    בתינוקות שנולדו במועד וללא חום עם שלפוחיות או פוסטולות קיים סיכון נמוך מאוד לזיהומים מסכני-חיים לאחר שלילת אבחנה אפשרית של זיהום בנגיף HSV (או Herpes Simplex Virus), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Pediatrics. החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות של תינוקות בגיל עד 60 ימים עבורם הוזמן ייעוץ רופא עור בשישה מרכזים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

  • הנקה עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות פסוריאזיס בגיל צעיר (British Journal of Dermatology)

    הנקה עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות פסוריאזיס בגיל צעיר (British Journal of Dermatology)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי הנקה עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות פסוריאזיס בגיל צעיר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פסוריאזיס הינה מחלת עור סיסטמית בעלת מרכיב גנטי, אם כי טריגרים סביבתיים נדרשים להופעת ביטויי המחלה. מחקרים קודמים הצליחו לזהות חלק מהטריגרים הללו, דוגמת דחק, זיהומים וחשיפה לתרופות. מטרת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה