Renal Failure

מעכבי PDE5 עשויים להועיל בבעיות בתפקוד המיני בגברים עם מחלת כליות כרונית (מתוך ה- Clinical Journal of the American Society of Nephrology)

מאת ד”ר מיכל איזנשטט

מתוצאות סקירה שפורסמה בירחון Clinical Journal of the American Society of Nephrology, ב- 13 במאי, עולה כי מעכבי PDE5 (phosphodiesterase-5) עשויים לסייע לגברים חולי מחלת כליות כרונית הסובלים מבעיות בתפקוד המיני.

יחד עם זאת, מידע על בטיחות מעכבי PDE5 הינו מוגבל, ואף מחקר לא בדק את הבטיחות והיעילות של תרופות אלו בנשים עם מחלת כליות.

החוקרים מציינים כי המידע שהיה זמין להם מוגבל, וקשה לומר בוודאות כי מעכבי PDE5 אכן יעילים בטיפול בבעיות בתפקוד המיני במחלת כליות כרונית.

לדברי החוקרים, לחולי מחלת כליות כרונית משני המינים שיעור גבוה יותר של בעיות בתפקוד המיני בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, אולם אפשרויות טיפול יעיל לא נלמדו עד כה בצורה מספקת.

לאור זאת ביצעו החוקרים סקירה של מחקרים שונים שבוצעו בנושא, תוך הכללת 14 מחקרים שעירבו 328 נבדקים.

מתוצאות הסקירה עולה כי גברים עם מחלת כליות כרונית שטופלו במעכבי PDE5 הדגימו שיפור בניקוד הכללי של מדד IIEF-5 (5-item International Index of Erectile Function-5) בהשוואה לפלצבו, וכן במדדים ספציפיים של השאלון.

הנבדקים דיווחו גם על עליה בשביעות הרצון במדד ה- 15-item IIEF sexual assessment, כאשר טופלו בסילדנפיל (sildenafil) בהשוואה לפלצבו, יחד עם עלייה בפרמטרים נוספים.

החוקרים מסכמים כי עיקר ממצאיהם הדגימו שיפור במדד תפקוד מיני עפ”י דיווח עצמי, ובייחוד בהפרעות זקפה.  יחד עם זאת, גודל המדגם אינו מספק בכדי להבין את יתרונות התרופות ונזקיה במלואם, בעת טיפול בחולי מחלת כליות כרונית.

באשר לאפשרויות טיפול נוספות, חולים שטופלו בתוספי אבץ הדגימו עלייה בריכוז הטסטוסטרון בפלזמה (הפרש ממוצע מתוקנן 1.62 נ”ג/ד”ל), וירידה בדרגת האימפוטנציה (סיכון יחסי 0.13) בהשוואה לפלצבו.  הוספת אבץ לדיאליזה, לא שיפרה רמות טסטוסטרון (הפרש ממוצע מתוקנן 0.19 נ”ג/ד”ל).  לא הודגם שינוי כללי בליבידו בשימוש באבץ לעומת פלצבו (סיכון יחסי 0.11).  לאור מידע זה, הסיקו החוקרים כי אבץ אינו מהווה אפשרות מעשית לטיפול בחולים אלו.

מידע מועט בלבד היה קיים בנוגע לויטמין E, ברומוקריפטין (bromocriptine) וויטמין D בחולי מחלת כליות כרונית, ולא נמצא כלל מידע לגבי הזרקות לפין, הזרקות לשופכה, מכשירים מכניים או טיפול התנהגותי בחולי מחלת כליות כרונית.

החוקרים קוראים לביצוע מחקרים נוספים באוכלוסיה ספציפית זו על מנת לאפיין באופן מדויק את השפעות מעכבי PDE5.

Clin J Am Soc Nephrol 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום בנשים תחת טיפול הורמונאלי חליפי, כאשר טיפול ב-Tibolone לווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלה הממארת.  עם זאת, היקף העלייה בסיכון הוא קטן וככל הנראה חסר חשיבות קלינית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים דיווחו כי טיפול […]

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה