Renal Cancer

תרומבוס גידול ורידי מלווה בסיכון מוגבר לגרורות ריאתיות בחולים סרטן כליה (מתוך כנס ה- International Kidney Cancer Symposium)

תרומבוס ורידי גדול מלווה בסיכון מוגבר לגרורות ריאתיות בקרב חולים עם סרטן כליה מסוג תאים צלולים (Clear Cell Renal Cell Carcinoma), כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-International Kidney Cancer Symposium: North America.

תרומבוס גידול ורידי מלווה בתוצאות אונקולוגיות גרועות יותר בחולים עם RCC מסוג תאים צלולים. עם זאת, לא היה ידוע אם תרומבוס גידול ורידי מנבא פיזור משני לריאות בחולים אלו. לאור זאת, החוקרים בחנו את הנתונים לזיהוי חולים עם ממאירות זו שעברו כריתה רדיקאלית של הכליה בין 1970 ועד 2019.

ניתוח סטטיסטי שכלל תקנון לגורמים דוגמת התקדמות מחלה שימש להערכת הקשר בין תרומבוס גידול ורידי ובין גרורות ריאתיות.

מדגם המחקר כלל 3,410 חולים (גיל חציון בעת ניתוח כריתת כליה של 63 שנים; 66% גברים). קרוב לשליש מהחולים (30%) אובחנו עם תרומבוס גידול ורידי.

מהנתונים עולה כי שיעור גבוה יותר של חולים עם תרומבוס גידול ורידי, בהשוואה לאלו ללא תרומבוס גידול, אובחנו עם גרורות ריאתיות בעת כריתת כליה (20% לעומת 7%, p<0.001).

החוקרים זיהו 643 חולים עם מחלה גרורתית לכל אתר בעת ניתוח כריתת כליה. גרורות ריאתיות היו נפוצות יותר בקרב חולים עם תרומבוס גידול ורידי בהשוואה לאלו ללא גרורות ריאתיות (68% לעומת 51%, p<0.001). עם זאת, הסיכון לגרורות ריאתיות לא היה שונה משמעותית לפי מיקום תרומבוס גידול ורידי.

מניתוח רב-משתני עלה גם קשר בין תרומבוס גידול ורידי ובין גרורות ריאתיות לאחר כריתת כליה (יחס סיכון של 1.31, רווח בר-סמך 95% של 1.12-1.513), ללא הבדלים משמעותיים בין תרומבוס גידול בוורידי כליה (יחס סיכון של 1.27) או וריד נבוב (יחס סיכון של 1.38).

החוקרים לא זיהו קשר בין עדות לתסחיף ריאתי לפני או בעת כריתת כליה ובין סיכון מוגבר לגרורות ריאתיות לאחר ההתערבות הניתוחית.

ממצאי המחקר עשויים לסייע בייעוץ לחולים, ניטור ריאתי הדוק והבנת הבסיס הביולוגי של פיזור גרורתי לריאות באוכלוסייה זו, ועשויים להוביל לפיתוח יעדי טיפול יעילים יותר.

מתוך כנס ה- International Kidney Cancer Symposium: North America

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה